Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νεολαία να συμβάλει στη συγκρότηση του Μετώπου

Σε προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Ναύπλιο μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η νεολαία, συμβάλλοντας «στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης, για τη λαϊκή εξουσία, για λαϊκή οικονομία, για το σοσιαλισμό», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε εκδήλωση του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Ναύπλιο.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα που στο στόχαστρο των ευρωαμερικανικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων βρίσκονται λαοί και χώρες που αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων. Σήμερα που η ΕΕ και οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να πάρουν και παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων. Σήμερα που μπαίνουν στην "κλίνη του Προκρούστη" η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση, με την πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ, που στηρίζεται στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα από το ΠΑΣΟΚ, πολιτική της ΕΕ, την οποία στηρίζει και ο ΣΥΝ.

Σήμερα, λοιπόν, τώρα, είναι καιρός, είναι ώρα να αντιτάξουμε μαχητικά, ενωτικά, αγωνιστικά τη δική μας απάντηση, τη δική μας πρόταση διεξόδου. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλει με τον ιδιαίτερο δυναμισμό της η νεολαία και ειδικότερα η εργατική και εργαζόμενη νεολαία, στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης. Ενός μετώπου, το οποίο θα αγκαλιάζει κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα διαμορφώσουν μια νέα, λαϊκή εξουσία, για να εφαρμόσουν τη λαϊκή οικονομία που θα ικανοποιήσει τις σημερινές, συνεχώς αυξανόμενες πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική προοπτική, άλλη κατεύθυνση, πέρα από τη δράση, τη συνεχή, ακούραστη προσπάθεια και πάλη για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση αυτού του λαϊκού μετώπου. Σ' αυτή την κατεύθυνση δίνουμε ως ΚΚΕ, αλλά και η ΚΝΕ, όλες μας τις δυνάμεις. Είναι ανάγκη σε όλους τους χώρους δράσης μας, πριν απ' όλα στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα να προωθούμε αυτή την κατεύθυνση, με συνέπεια, σταθερότητα, αποτελεσματικότητα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο και ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Ακροναυπλίας, όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες κομμουνιστές, αλλά παράλληλα ανέπτυξαν και πλούσια πολιτική, ιδεολογική, μορφωτική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ