Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αφοσιωμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ο διεθνής αγώνας κατά της τρομοκρατίας»! Το αίτημα διατύπωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιδεικνύοντας προφανώς την αφοσίωσή του στα γνωστά ...«αντιτρομοκρατικά» δόγματα.

Αραγε, όταν θα γυρίσει στην Ελλάδα, θα μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί; Γιατί, αυτό που είπε, σημαίνει πολύ πρακτικά συνέχιση της κατοχής του Ιράκ, συνέχιση της κατοχής του Αφγανιστάν, διατήρηση των φαινομένων τύπου Γκουαντάναμο και Αμπού Γκράιμπ. Και, βέβαια, ενδεχομένως, άνοιγμα νέων πολεμικών μετώπων π.χ. στο Ιράν, τη Συρία και όπου αλλού ο Τζ. Μπους... βλέπει «τρομοκράτες».

Εκτός και ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ...έχει ακούσει για όλα αυτά και έχει - δε γνωρίζουμε ποιες - γενικόλογες ηθικές ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη.

ΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ...φιλοαγροτική πολιτική ο Γιώργος Παπανδρέου, που ανέλυσε προχτές πόσο φτώχυνε ο αγρότης επί Νέας Δημοκρατίας, εν αντιθέσει με την περίοδο του ΠΑΣΟΚ όπου όλα πήγαιναν καλά.

Πλην όμως, ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τη νέα ΚΑΠ», κάνοντας καθαρό ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν το ίδιο «εργαλείο» (την ΚΑΠ), προσπαθώντας μάταια να πείσουν ότι είναι υπέρ των αγροτών.

Δυστυχώς όμως γι' αυτούς, οι αγρότες ξέρουν ...τι τους συμβαίνει και βλέπουν ότι μια πολιτική φτιαγμένη για να ξεκληρίσει τους μικρομεσαίους αγρότες είναι αδύνατον να λειτουργήσει υπέρ τους. Αλλη δουλιά κάνει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ μισθού, απελευθέρωση απολύσεων, μερική απασχόληση και άλλα τέτοια, σε περιοχές με αυξημένη ανεργία (λες και υπάρχουν περιοχές με μειωμένη...), μελετά η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Γιώργου Αλογοσκούφη. Τα σχόλια φυσικά περιττεύουν...

Ας αναλογιστούμε όμως και ποιοι στο παρελθόν «ετοίμασαν» το έδαφος για τέτοιες αντεργατικές εξελίξεις. Μήπως αυτοί που στήριξαν τα περίφημα «τοπικά σύμφωνα απασχόλησης» και συνεχίζουν να τα στηρίζουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ