Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ο Καραμανλής ζει και βασιλεύει

(απαντώντας στην ερώτηση της... γνωστής γοργόνας)

1. Ζει στα δάκρυα τα καυτά του προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, τα οποία προκάλεσε ο Κωστάκης με τον επικήδειό του για την εργατική τάξη στη ΔΕΘ.

2. Ζει σε θάλαμο προβολής, όπου παρακολουθεί μετά μανίας κινηματογραφικά στιγμιότυπα από το βίο του θείου του,... θαυμάζων ακαταπαύστως τον ιδιόρρυθμον και υπεροπτικόν χαρακτήρα του που δεν ηνέχετο να έχει παρ' εαυτώ άνδρας υπερτερούντας κατά την παιδείαν και υπόληψίν του. Και αντιγράφει τον θείο του εφ' όλης της ύλης για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το άλυτο και δύσκολο έργο της δύστροπης ψυχής του Νεοέλληνα.

3. Ζει συγκινημένος μπροστά στο πολιτικό οικογενειακό του δέντρο, δώρο της Νέας Δημοκρατίας στον ίδιο. Και ιδού επί του χάρτου: θηκοδόντια, οι στεγόσαυροι, τα σαυρόποδα, τα θηρόποδα και οι αγκυλόσαυροι!

4. Ζει στο υπουργείο Πολιτισμού εργαζόμενος νυχθημερόν με τη μέθοδο των ερωτήσεων, με μοναδικό σκοπό την πνευματική ανύψωση των πλατιών στρωμάτων του λαού. Ερωτήσεις όπως «πώς ονομάζεται η άνοιξη αρχαϊστί;», «τι μας σώζει από τον πνιγμό;», «ποιος μεγάλος ποιητής έγραψε τους στίχους: "όταν ήμουνα κεφάτος, χοροπήδαγε το κράτος";»...

5. Ζει ως αντίγραφο ενός πρωτότυπου που χάθηκε για πάντα.

6. Ζει ως ανάμνηση μιας παράστασης που έδωσε η παράταξή του, αυτή η κερδοφόρα τάξη των νικητών της Δεξιάς.


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ