Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απομονώνουμε μόνο το κεφάλαιο

Αλλαξε η στρατηγική του Κόμματος; Το ερώτημα τέθηκε και φυσικά πήρε απάντηση.

-- Κυρία Παπαρήγα, είδαμε ότι ξεκινήσατε την εισήγησή σας παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος για την οικονομία. Κάτι που εμένα τουλάχιστον με αιφνιδίασε, γιατί έχουμε συνηθίσει το λόγο του Κομμουνιστικού Κόμματος πιο καταγγελτικό όλη αυτή την περίοδο. Αλλάζει κάτι στη στρατηγική του Κόμματός σας;

-- Αλ. Π.: Τίποτα δεν αλλάζει. Εμείς πάντα όταν καταγγέλλουμε, καταγγέλλουμε ακριβώς για να πείσουμε το λαό ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 άρχισε το πρώτο κύμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, όπως λέμε εμείς, με ιδιωτικοποιήσεις. Βλέπετε, η «Ολυμπιακή» δεν έγινε τώρα θύμα. Η «Ολυμπιακή» αποφασίστηκε να γίνει «Ιφιγένεια» πριν πολλά χρόνια, μαζί με πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Εμείς τότε δώσαμε βάρος - και καλά κάναμε - στην αποκάλυψη του χαρακτήρα αυτών των μεταρρυθμίσεων και στην αντίσταση του λαού να διατηρήσει κεκτημένα, τα οποία τα θεωρούσαμε ξεπερασμένα, αλλά εν πάση περιπτώσει έπρεπε να τα υπερασπιστούμε για να ζητήσουμε και κάτι καλύτερο και αντικειμενικά και αναγκαστικά έπεφτε το βάρος εκεί.

Στην πορεία δώσαμε βάρος στην οργάνωση αυτού του αγώνα. Στην πορεία χωρίς να εγκαταλείπουμε το σύνθημα της αντίστασης, αναδείξαμε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Στην πορεία λέμε Αντίσταση - Αντεπίθεση, για ποιο σκοπό. Πρέπει να δεις πού θέλεις να πας αύριο, για ν' αποκτήσεις ικανότητα να αποσπάσεις κατακτήσεις σήμερα. Μόνο τότε θα σε φοβηθούν.

Επομένως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει μια σταθερή γραμμή. Ταυτόχρονα, παίρνει υπόψη την επικαιρότητα, είμαστε πολύ βαθιά δεμένοι με την επικαιρότητα και με αυτό που συντελείται. Εμείς απομονώνουμε μόνο το κεφάλαιο. Τίποτα άλλο. Ακριβώς θεωρούμε ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, πάρθηκαν κατακτήσεις πίσω, επιταχύνονται οι αναδιαρθρώσεις, ο αγώνας πρέπει να δοθεί και με όρους προοπτικής. Αλλιώς, σας το λέω καθαρά: θα είναι χαμένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ