Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φίλοι», οι «κατακτητές»

Στρατεύματα των, κατά καιρούς, κατακτητών της Ελλάδας - Τούρκων, Γερμανών, Ιταλών, Αμερικανών - ξαναπατούν το έδαφος της χώρας μας. Αυτή τη φορά οι κατακτητές δε φορούν τις εθνικές στρατιωτικές στολές τους - δε βλέπουμε σαρίκια, αγκυλωτούς σταυρούς, κοκορόφτερα και πράσινα μπερέ - αλλά μια κοινή στρατιωτική στολή, αυτή του ΝΑΤΟ. Φυσικά, δεν πρόκειται για ίδιες καταστάσεις. Πρώτον, γιατί τα ξένα στρατεύματα, που βρίσκονται τώρα στη χώρα μας, δεν είναι «εχθρικά» όπως τότε, αλλά «φιλικά», καθότι «συμμαχικά». Δεύτερον, δεν ήρθαν για πόλεμο, αλλά για να πάρουν μέρος σε άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχουν και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ουδείς, όμως, μπορεί να ισχυριστεί ότι όλοι αυτοί οι ΝΑΤΟικοί, που στρατοπέδευσαν σαν «στρατός κατοχής» στην πατρίδα μας, είναι ευπρόσδεκτοι από τον ελληνικό λαό. Πολύ περισσότερο που οι Ελληνες αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται απλώς για μια στρατιωτική άσκηση, αλλά για μια «πρόβα τζενεράλε» του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία «νέων Κοσσυφοπεδίων» στην περιοχή. Κι οπωσδήποτε ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι, όπως σχεδιάστηκε κι όπως εξελίσσεται η συγκεκριμένη ΝΑΤΟική άσκηση, έρχεται να «σφραγίσει» το «έγγραφο» παράδοσης της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, το οποίο, εδώ και καιρό, έχει «υπογράψει» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πράγματι, λοιπόν, δεν πρόκειται για πόλεμο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά τι χρειάζεται ένας πόλεμος όταν η «κατάληψη» μιας χώρας μπορεί να γίνει διά της εθελοντικής, «ειρηνικής» παράδοσής της από τους κυβερνώντες της;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ