Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
ΑντιΝΑΤΟική πορεία ειρήνης στην Καβάλα

Την Παρασκευή, στις 7 μ.μ., από το τελωνείο

ΑντιΝΑΤΟική πορεία ειρήνης διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα, την Παρασκευή 9 Ιούνη στις 7μμ, καλώντας κάθε πατριώτη να πάρει μέρος στην κινητοποίηση. «Δε συνυπογράφουμε, δε συναινούμε και δε συμβιβαζόμαστε με το καθεστώς της ΝΑΤΟικής παρουσίας και τρομοκρατίας, όπως δε θα την ανεχθούμε μοιρολατρικά στο όνομα δήθεν των αρνητικών συσχετισμών και της δύναμης που διαθέτουν», τονίζεται σε ανακοίνωση των Επιτροπών Ειρήνης.

Επίσης, στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης υπογραμμίζονται τα παρακάτω: «Αν η κυβέρνηση παρέδωσε στον ιμπεριαλισμό τη χώρα και την έκανε ξέφραγο αμπέλι για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, το συνεπές αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα αντέταξε και αντιτάσσει τη δική του "DYNAMIC REACTION" (ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ), μαζί με εκατοντάδες πατριώτες της ειρήνης».

«Με την κινητοποίησή μας αυτή θέλουμε να δηλώσουμε την αποφασιστικότητα του λαού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μην επιτρέψει να ξαναγίνει η περιοχή μας πεδίο βολής και τόπος εξόρμησης με στόχο την υποδούλωση όσων λαών ανθίστανται στη Νέα Τάξη», δηλώνει ο οργανωτικός γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, Κώστας Μακέδος. «Οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, προσθέτει, αποφάσισαν να γίνει η συγκέντρωση και πορεία στην Καβάλα γιατί ακριβώς η πόλη αυτή περιλαμβανόταν στα σχέδια των ΝΑΤΟικών στα πλαίσια της άσκησης που πραγματοποίησαν. Βέβαια από την Καβάλα έφυγαν ήδη οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ, αλλά πίσω έμεινε το πεδίο βολής, που περισσότερο θυμίζει πεδίο πολέμου».

Η εκκίνηση της πορείας ειρήνης θα γίνει από το τελωνείο της Καβάλας, θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη την κεντρική πλατεία. Από την Κομοτηνή τα αυτοκίνητα θα αναχωρήσουν στις 5μμ της Παρασκευής μπροστά από τη Γενική Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ