Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον παλμό των... γεγονότων

Ενα «τηλεοπτικό φάντασμα» πλανιέται πάνω απ' τη χώρα. Ειδικότερα όσοι έχουν την κακή συνήθεια να βλέπουν τηλεόραση ή να διαβάζουν εφημερίδες, πραγματικά την έχουνε «πατήσει».

Ενα «φάντασμα» που τις περισσότερες φορές είναι φλύαρο. Ο δημοσιογραφικός «πλουραλισμός» εν είδει ενημέρωσης, ως άλλοθι βασικά, μας βομβαρδίζει με ένα και μόνο θέμα. Χμ! πονηροί, το καταλάβατε κιόλας. Η αναγραφή του θρησκεύματος, ε;

Μέσα πέσατε! Ας μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Οι κύριοι συμμετέχοντες στα «πάνελ» των τηλεοπτικών εκπομπών και «παραθύρων» τους, που ξυπνάμε κοιμόμαστε τους ίδιους βλέπουμε. Θα 'πρεπε να καταλάβουν, ότι δε χρωστάμε τίποτα να μας «πρεζάρουν» με την ιδεολογική τους «ντόπα». Αλλά τι φταίνε κι αυτοί. Τη μεταφυσική τους πολιτική ιδιοτέλεια εκφράζουν. Και μη μου πείτε ότι δεν κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, γιατί, αγαπητοί μου, θα σας κατηγορήσω ως αφελείς, και δε θα το 'θελα. Ο ρόλος των καναλιών, απ' την άλλη, γνωστός. Ε, καλά τώρα αφού «πουλάει» το θέμα. Τώρα ειδικά που πιάνουν και οι ζέστες λόγω εποχής, τώρα είναι που θολώνει το μυαλό και δεν μπορεί να χωνέψει εύκολα ό,τι του ρίχνουνε.

***

Αλήθεια, να ρωτήσω, με εκείνο το «πράσινο φως» που άναψε από το Λουξεμβούργο, για την είσοδό μας στην ΟΝΕ, τι γίνεται; Εκείνο το ΟΧΙ... που είπανε οι φίλοι μας οι Αγγλοι - φίλοι μας κι απ' την περίοδο του Εμφυλίου - για τον εθνικό μας αερομεταφορέα και μας έπιασε ο... πόνος μη μας πει κι άλλος ΟΧΙ και μείνει απούλητη η «Ολυμπιακή» τι γίνεται;

***

Μ'εκείνες τις 152.000 δρχ. των προεκλογικών υποσχέσεων που φτάνουν για ν' αγοράσουμε... το πρώτο μας καράβι κι αν είμαστε «ξύπνιοι» είναι η αρχή για να κάνουμε τον... δικό μας στόλο και να συνεισφέρουμε έτσι στην εθνική οικονομία, τι γίνεται; Αμ εκείνη η «DYNAMIC MIX 2000» που γίναμε όπως έλεγε και το τραγούδι «Πεδίο βολής φτηνό», εκεί να δεις τι γίνεται ή καλύτερα τι μας κάνουνε... Τώρα θα μου πείτε προπαγάνδα... καχύποπτου κομμουνιστή. Α! έτσι σας συμφέρει; Καλά, τότε, αγαπητοί μου, σας αφήνω ν' απολαύσετε τις συζητήσεις για το μεγάλο νέο θέμα των ημερών, που τιτλοφορείται «Μπονάτσος εναντίον γιατρών».

Περαστικά μας.


Κώστας ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ