Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν είναι μόνο σχέδια επί χάρτου

Οι λαοί αποτελούν πλέον τον κύριο και άμεσο αντίπαλο του ΝΑΤΟ και στις ασκήσεις που ο στρατιωτικός συνασπισμός πραγματοποιεί διακρίνει κανείς το νέο δόγμα της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, που προβλέπει ευέλικτες και ταχυκίνητες δυνάμεις που ρόλο έχουν την επιβολή της νέας τάξης. Οι ασκήσεις που πραγματοποίησε με διαφορετικά κατά καιρούς «προσωπεία» το ΝΑΤΟ, γεννούν σοβαρά ερωτηματικά. Αρχικά το πρόσχημα της διεξαγωγής των ασκήσεων ήταν η παροχή «ανθρωπιστικής» βοήθειας. Στη συνέχεια, διαφοροποιήθηκε και «βαφτίστηκε» σενάριο αποσταθεροποίησης, με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να επεμβαίνουν ως δυνάμεις διεθνούς καταστολής, για να επιβάλουν την κοινωνική ειρήνη... Σήμερα, λοιπόν, δεν κάνουμε λόγο για ασκήσεις υποθετικών σεναρίων, αλλά για δοκιμή συγκεκριμένων σχεδίων, στα οποία αντίπαλοι δε θα είναι τα κράτη, αλλά κοινωνικές ομάδες με κοινά χαρακτηριστικά και κοινές επιδιώξεις, οι οποίες θα δημιουργούν κλίμα... αστάθειας στη χώρας τους.

Οι ασκήσεις αυτές, έχουν στόχο να διατηρούν ετοιμοπόλεμο το ΝΑΤΟικό στρατό. Παράλληλα όμως, τα επιτελεία των αξιωματούχων, επιδιώκουν να εξοικειώσουν τους λαούς, στις εκάστοτε περιοχές που γίνονται ασκήσεις με τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και γενικότερα με τις στρατιωτικές δραστηριότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ασκήσεις αυτές γίνονται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς καμία μυστικότητα. Με τον εντυπωσιακότερο τρόπο, με γραφεία Τύπου και δημοσιογράφους να καλύπτουν τα γεγονότα και να παρέχουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στην κοινή γνώμη. Στόχος είναι η χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων, με το χαρακτήρα και τα σχέδια του ΝΑΤΟ ή ακόμα καλύτερα με την... ορθότητα των επιχειρήσεών του.

Στόχο που προσπαθεί να επιτύχει και η ελληνική κυβέρνηση. Να προωθήσει και να εδραιώσει την υποταγή και ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική στρατηγική, πείθοντας το λαό ότι έτσι θα εξασφαλίσει την ειρήνη, την οποία όμως η πολιτική αυτή επιλογή της, τη βάζει σε άμεσο κίνδυνο. Ουσιαστικά, η επιδίωξη των κυβερνώντων αλλά και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που επικροτούν τέτοιες πρακτικές, είναι η ενεργότερη συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Μια συμμετοχή που φυσικά επιζητά και το ντόπιο κεφάλαιο, αφού προσδοκά να αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη από τη διείσδυσή του σε κατακερματισμένες γειτονικές χώρες... Γίνεται πλέον ορατό ότι η πατρίδα μας δεν αποτελεί μόνο πεδίο βολής και προγεφύρωμα για την επίτευξη των ΝΑΤΟικών σχεδίων.

Εμπλέκεται ακόμα περισσότερο στα πολεμικά τυχοδιωκτικά σχέδια του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Το νέο δόγμα της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, εγκλωβίζει και τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις - ακόμα και διά στόματος του υπουργού Εθνικής Αμυνας - ότι δε διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας, ήρθαν να καταρριφθούν εντελώς από τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς της «DYNAMIC MIX 2000». Η συγκεκριμένη άσκηση εγκαινίασε νέο καθεστώς, εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, το οποίο θα αποτελέσει και προπομπό για νέες εξελίξεις. Τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη που πήραν μέρος στην άσκηση - μαζί και τα τουρκικά που εξορμούσαν από τουρκικά αεροδρόμια- δεν υπέβαλαν σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές αλλά κατευθείαν στο αεροπορικό στρατηγείο της Νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, παραχωρώντας έτσι την ευθύνη για τον έλεγχο του Αιγαίου απευθείας στους Αμερικανούς. Η εθνικής μας ανεξαρτησία λοιπόν σίγουρα διακυβεύεται. Οι εξελίξεις, αυτές, κάνουν επιτακτική την ανάγκη για παλλαϊκή αντίσταση και ανοιχτή σύγκρουση με τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων».


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλύπτει τις ασκήσεις των παραστρατιωτικών (2012-03-10 00:00:00.0)
Η λυκοσυμμαχία φουλάρει τις φονικές της μηχανές (2010-10-24 00:00:00.0)
Βίοι παράλληλοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2007-08-15 00:00:00.0)
Αντίσταση στους πολεμοκάπηλους (2000-06-11 00:00:00.0)
Μήνυμα ανυποχώρητης αντιιμπεριαλιστικής πάλης (2000-06-01 00:00:00.0)
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ" (1998-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ