Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
«Ολα καλά», διακηρύσσει η Οργανωτική Επιτροπή

Η μείωση του εκλογικού ποσοστού, η αποχώρηση 19 στελεχών, αλλά και η εσωκομματική αντιπαράθεση που μαίνεται, δεν είχαν καμία επίπτωση στη βάση του Συνασπισμού. Αυτό τουλάχιστον βεβαιώνουν τα στελέχη του, ενώ χτες ο Μπ. Πρωτοπαππάς πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε πως όχι μόνο δεν παρουσιάστηκαν διαρροές, αλλά υπήρξε και αύξηση των οργανωμένων μελών του κόμματος!

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή και ενώ υπολείπονται στοιχεία από ορισμένες οργανώσεις, τα μέλη του ΣΥΝ ανέρχονται στις 20.000 περίπου, ενώ στο προηγούμενο συνέδριο του 1996 ήταν 18.500. Ποσοστιαία η αύξηση των εγγραφών - σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε - είναι 5%.

Ο Μπ. Πρωτοπαππάς ενημέρωσε ότι το 3ο τακτικό συνέδριο του Συνασπισμού θα διεξαχθεί από τις 29 Ιούνη έως τις 2 Ιούλη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα λήξουν στις 25 Ιούνη, ενώ το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι 1 προς 15. Υπολογίζεται ο αριθμός των συνέδρων στους 1.000 με 1.200. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όσα μέλη γράφτηκαν ως τις 29 Μάη, οι υπόλοιποι μπορούν να πάρουν μέρος στις διαδικασίες, αλλά όχι να ψηφίσουν ή να εκλεγούν.

Κατά τα άλλα και στο φόντο καταγγελιών πρωτοκλασάτων στελεχών για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αποκλεισμούς κ.α., ο Μπ. Πρωτοπαππάς διακήρυξε και χτες την επιδίωξη της Οργανωτικής Επιτροπής και των κορυφαίων οργάνων του κόμματος για οργάνωση ενός Συνεδρίου με συμφωνημένους κανόνες δημοκρατικότητας, διαφάνειας και αντιπροσωπευτικότητας. Συμπλήρωσε πως το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό στις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα «πρωτίστως στις πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες που συνεργάστηκαν μαζί μας εκλογικά» να μην εξαντληθεί η συμμετοχή τους στο Συνέδριο σε έναν χαιρετισμό ή στην παρουσία τους στη διαδικασία έναρξης, αλλά να συμβάλουν στον προβληματισμό και μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο.

Αιχμές από τον Κωνσταντόπουλο

Αιχμές εναντίον των στελεχών που διαφωνούν με τη γραμμή της ηγεσίας άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ από το Ηράκλειο της Κρήτης. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων: «οι αποφάσεις ενός δημοκρατικού συνεδρίου είναι αποφάσεις όλων, ανεξάρτητα από το εάν οι επιμέρους απόψεις πλειοψηφούν ή μειοψηφούν, γι' αυτό προωθούνται από όλους» και συμπλήρωσε «όλοι χρωστάμε στον κόσμο του ΣΥΝ και κανείς μας δεν είναι στο όνομα του ΣΥΝ ανεξάρτητος του ΣΥΝ».

Με τη σειρά του έδωσε εγγυήσεις για τη δημοκρατικότητα του συνεδρίου, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κριτική που κατέληξε - όπως πάντα - στην ανάγκη για «διαρθρωτικές αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης» και για «ουσιαστικό κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, μεταξύ των κομμάτων για τη δημοκρατική αναζωογόνηση της πολιτικής ζωής»! Με δεδομένο τον βαθύ «πόθο» της Κουμουνδούρου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει πώς εννοεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού την πρακτική εφαρμογή των παραπάνω προτάσεών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ