Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... ανθρωπιστές

«Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να δώσουν στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πληροφορίες για την κατάσταση των κρατούμενων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην αμερικανική βάση στο Γκουαντάναμο στην Κούβα, σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο».

Η παραπάνω είδηση, που μεταδόθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, κάνοντας το γύρο του κόσμου, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική καθώς φανερώνει τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τόσο τον ΟΗΕ όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα για το οποία υποτίθεται πως κόπτεται ο Τζ. Μπους. Ποιος δε θυμάται, την «ευαισθησία» των Αμερικανών - και όχι μόνο - που είχαν ξεσηκώσει σάλο για την παραβίαση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κλπ,. επειδή οι γυναίκες φορούσαν μπούργκα...

Κι όμως, η είδηση αυτή, πέρασε απαρατήρητη από τη μεγάλη πλειοψηφία των ραδιοτηλεοπτικών καναλιών της χώρας μας. Ετσι ή αλλιώς, όμως, είναι γεγονός κι έρχεται να αφαιρέσει τα όποια εναπομείναντα επιχειρήματα όλων εκείνων - από κυβερνήτες χωρών και ηγεσίες ή στελέχη πολιτικών κομμάτων μέχρι απλούς πολίτες - που εκθείαζαν τις ΗΠΑ και τους κυβερνήτες τους, σαν τους μεγαλύτερους υπερασπιστές και υπέρμαχους των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ