Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Διαρκής αντιπαράθεση

Αντί να κοπάσουν εντείνονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ, με αφορμή την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας. Στη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, τόσο για την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας όσο και για τη γενική τακτική του ΣΥΝ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προχτές, μέχρι αργά τη νύχτα, συνεδρίαζε η Νομαρχιακή Α' Αθήνας του ΣΥΝ, για τον υποψήφιο του ΣΥΝ για το Δήμο της Αθήνας, όπου αποφασίστηκε - όπως ήταν αναμενόμενο - υποψήφιος να είναι ο Μ. Παπαγιαννάκης. Η απόφαση στο 25μελές όργανο, πάρθηκε με 13 ψήφους υπέρ, 2 κατά, 1 λευκό και 9 αποχές, ενώ σήμερα θα συζητηθεί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Η πλειοψηφούσα τάση - που μειοψηφεί στη Νομαρχιακή Α' Αθήνας - επέλεξε να μην μπει στην ψηφοφορία το όνομα του Α. Τσίπρα (που προτείνεται από την Πολιτική Γραμματεία) αλλά να πάρει απόφαση η ΚΠΕ, που ούτως ή άλλως έχει τον τελικό λόγο να εγκρίνει ή να απορρίψει την πρόταση της Νομαρχιακής. Ζήτημα ερμηνείας του καταστατικού εγείρεται πάντως, καθώς ο Μ. Παπαγιαννάκης σημειώνει (στο Ρ/Σ «105,8») ότι η ΚΠΕ μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει μόνο απόφαση της Νομαρχιακής.

Στη διήμερη συνεδρίαση της ΚΠΕ θα συζητηθούν οι υποψήφιοι στους τρεις μεγάλους δήμους, ενώ η Πολιτική Γραμματεία, , εισηγητικά θα θέσει τη συμφωνία με την τακτική του ΣΥΝ, προκειμένου να προλάβει τη μειοψηφία, που θα θέσει για άλλη μια φορά το θέμα των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νέο εκλογικό νόμο. Σε αυτήν την περίπτωση, η πλειοψηφία είναι πιθανό να απαντήσει με σύγκλιση διαρκούς συνεδρίου, γεγονός που ουσιαστικά θα είναι μια επίδειξη δύναμης, καθώς θα συμμετέχουν οι ίδιοι αντιπρόσωποι με το τακτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πέρσι και διαμόρφωσε την πλειοψηφία του «Αριστερού Ρεύματος».

Παράλληλα, χτες συνεδρίασε η γραμματεία της Νεολαίας και η Νομαρχιακή ΔΕΚΟ του ΣΥΝ και κατέληξαν σε αποφάσεις υπέρ της υποψηφιότητας Α. Τσίπρα, αλλά και της εκλογικής τακτικής του ΣΥΝ.

Ο Α. Αλαβάνος πάντως, προσπαθώντας να κρατήσει την ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΝ σε ελεγχόμενα επίπεδα, δήλωσε ότι «θα προχωρήσουμε παραπέρα στις δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα σε συνθήκες συντροφικότητας». Αυτές οι συνθήκες είναι πάντως αμφίβολες καθώς οι φιλοδοξίες για θέσεις και προβολή είναι κυρίαρχες στον ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ