Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΦΑΙΝΟΣΟΥΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΖΑΒΟ ΤΙ ΠΗΡΕΣ ΔΡΟΜΟ»*

ΤΟ «ΠΑΣΟΚ» ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ: «Τα μέτρα συνεπάγονται περικοπές δαπανών, περισσότερες πωλήσεις ακινήτων του δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. (...) Μακροπρόθεσμα είναι αντικειμενικά πιο "φιλολαϊκή" η πολιτική της ευθείας αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων της οικονομίας, ακόμη και αν αυτό απαιτεί βραχυπρόθεσμα μεγαλύτερες θυσίες από ένα μεγάλο μέρος των πολιτών» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ποιο είναι το στοίχημα της κυβέρνησης Καραμανλή; Να πετύχει αυτό στο οποίο απέτυχαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Αυτών που θα αποδώσουν στο μέλλον, θα εξασφαλίσουν σοβαρούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα μειώσουν την ανεργία, θα αυξήσουν τα προς διανομή έσοδα, θα εξασφαλίσουν μεσοπρόθεσμα τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών και μακροπρόθεσμα τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Οι Ελληνες πολίτες δεν πρέπει να υποστούν ένα ακόμα κύμα λιτότητας χωρίς αποτελέσματα» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ: «Ολα τα είχαμε, βγήκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να ζητήσει κατεπειγόντως μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική η ευρωπαϊκή οικονομία. Δηλαδή, κ. Τρισέ, για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, πρέπει να επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα;» (το σχόλιο του Γ. Π. στη «ΧΩΡΑ»).

Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ: «Είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε δυναμικά τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και πολύ περισσότερο των χαμηλόμισθων, αυτών που υπέστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σημαντικές απώλειες από τις λαθεμένες και ανεπαρκείς οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές» (ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κ. Πουπάκης, στην «PRESS time»).

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: «"Η περιοχή έχει 20% ανεργία, κατοικείται από ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία κι εμείς τους στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν είναι Γάλλοι, ενώ είναι" δηλώνει ο Κριστόφ Μπερτόζι, επικεφαλής του Προγράμματος Μετανάστευσης του γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. "Δεν μπορούμε να κρύψουμε την αλήθεια: Επί 30 χρόνια δεν έχουμε κάνει τίποτε", συμφωνεί και ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Ζαν Λουί Μπορλού» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

*Κώστας Βάρναλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ