Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτισμός: ΠΕΔΙΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ διαφορετικών ταξικών συμφερόντων

Σφυροκόπημα δέχτηκε από την ΓΓ της ΚΕ και τους υπόλοιπους βουλευτές του Κόμματος η μέχρι σήμερα πολιτική των κυβερνήσεων για τον Πολιτισμό, κατά τη συζήτηση της σχετικής Επερώτησης στη Βουλή

Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στον Πολιτισμό, αντιστεκόμενοι στις κυρίαρχες επιλογές που τον υποβαθμίζουν, κάλεσε χτες τους ανθρώπους του Πολιτισμού, τους εργαζόμενους και το λαό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στη διάρκεια συζήτησης της σχετικής Επερώτησης του Κόμματος κι ενώ τα θεωρεία του Κοινοβουλίου ήταν κατάμεστα από εκπροσώπους μαζικών και πολιτιστικών φορέων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επέκρινε δριμύτατα την αποφυγή και της παραμικρής δέσμευσης από την πλευρά της κυβέρνησης, σε όλα όσα συγκεκριμένα και σοβαρά προβλήματα έθετε η Επερώτηση, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι ο Πολιτισμός είναι πεδίο σύγκρουσης ταξικών και κοινωνικών συμφερόντων. Απαίτησε, παράλληλα, το πολιτιστικό έργο να παράγεται από καλλιτέχνες οι οποίοι θα είναι αδέσμευτοι τόσο από το κράτος όσο και από επιχειρηματίες, ενώ σε ό,τι αφορά στην πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ η Αλ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «Πολιτισμό ο οποίος οδηγεί στην αποβλάκωση».


ΣΕΛ.  7   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ