Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΗ ΜΙΑ νικηφόρα «μάχη» μετά την άλλη δίνουν οι οικοδόμοι σε διάφορα μεγάλα και μικρά εργοτάξια στην Αττική, υποχρεώνοντας τις τεχνικές εταιρίες, τους εργολάβους και τους υπεργολάβους να συμφωνούν σε διμερείς συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και με ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων τους. (σελίδα 12)

ΚΑΘΟΛΙΚΗ συμμετοχή είχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, για δεύτερη μέρα χτες, οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ. (σελίδα 13)

ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική επιχειρεί να χαρακτηρίσει την κινητοποίηση που εξήγγειλαν για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα της Πάρνηθας, η πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. (σελίδα 14)

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ οι εργασίες του 23ου τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ την υποταγή της ηγετικής συνδικαλιστικής ομάδας στην ΟΜΕ, στις απαιτήσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας. (σελίδα 43)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια του δημάρχου Νικαίας, να ξεπουλήσει το δήμο σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο, αλλά και ενημέρωσης των δημοτών, τόσο για τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής, όσο και για τις «εν κρυπτώ» μεθοδεύσεις της διοίκησης, διοργανώνει την Πέμπτη η «Δημοκρατική Ενότητα». (σελίδα 45)

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να μείνει 11 ολόκληρους μήνες στη φυλακή, για να καταλάβει η «τυφλή» Δικαιοσύνη ότι κακώς του «φόρτωσε» το κακούργημα της ληστείας, για το οποίο μάλιστα, όχι μόνο διέταξε την προσωρινή του κράτηση, αλλά και αποφάσισε «ελαφρά τη καρδία» την παράτασή της, όταν συμπληρώθηκε το εξάμηνο! (σελίδα 46)

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και εύλογα ερωτήματα θέτει η Ενωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης, σχετικά με την εξαγγελία της ίδρυσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «Τμήματος Επιστημών της Τέχνης», το οποίο προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβρη. (σελίδα 47)

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ, προκλητικοί και σχεδόν ειρωνικοί ήταν οι Βρετανοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του Μουσείου, προχτές, στη διάρκεια της εξέτασης από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για θέματα παράνομης κατοχής πολιτιστικών αγαθών. (σελίδα 48)

Η ΛΑΜΨΗ των «αστέρων» που θα παραστούν σήμερα στα 16α «Βαρδινογιάννεια» αναμένεται να... φωτίσει για ακόμα μία χρονιά την Κρήτη. (σελίδα 55)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ