Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΟΦΤΕΞ: Με νέα (χτεσινή) εκβιαστική ανακοίνωσή της, η διεύθυνση της ΣΟΦΤΕΞ και συγκεκριμένα το Γραφείο Προσωπικού ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι από σήμερα ξεκινά το νέο πρόγραμμα εργασίας, που στην πράξη σημαίνει ότι 20 εργαζόμενοι μένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας, μειώνονται οι αποδοχές τους, πιθανά και οι αποζημιώσεις κατά 32%. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στη ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει για ακόμα μια φορά τη διεύθυνση της επιχείρησης και καλεί όλες τις βάρδιες να βρίσκονται σήμερα στις 10.30 το πρωί στο εργοστάσιο, όπου θα γίνει συγκέντρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ενέκρινε το νέο πρόγραμμα εργασίας.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Δυναμική συνέχεια και έχοντας «μεταφερθεί» πλέον έξω από τα γραφεία της ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ, στη λεωφόρο Κηφισίας, έδωσαν και χτες στην επίσχεση εργασίας που συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα οι εργαζόμενοι από το εργοτάξιο του Αλαφογιάννη, στη Νέα Ιωνία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία. Στο μεταξύ, τα δεδουλευμένα 3 ως και 4 δεκαπενθημέρων που τους χρωστούσε ο εργολάβος Μισιρλάκης, κατάφεραν να πάρουν οι 15 καλουπατζήδες σε έργο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στο Μπουρνάζι, μετά από επίσχεση εργασίας που έκαναν, με τη στήριξη του ταξικού τους συνδικάτου.

ΔΕΗ: Συνεχίζονται και σήμερα οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ενώ στην Επιτροπή της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο για την πλήρη «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και της ΔΕΗ. Την ώρα που η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στηρίζει αυτή την πολιτική προβάλλοντας ως αίτημα ένα πιο «υγιή ανταγωνισμό», οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» - ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας και της ΔΕΗ.

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ: Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο προχώρησαν χτες οι λιμενικοί με αφορμή τα σοβαρά και χρονίζοντα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, με κατάληξη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Παρεμβαίνοντας στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, αφού ζήτησε την κατάργηση του απαράδεκτου ΠΔ για τις μεταθέσεις, σημείωσε πως αύριο (σ.σ. σήμερα) θα κατατεθεί Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή για το θέμα αυτό.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με το αιτιολογικό ότι είναι «άνευ αντικειμένου», απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εμπορική κατά της ενέργειας της διοίκησης της τράπεζας να καταγγείλει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που ορίζει την ύπαρξη και λειτουργία του Επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων, με σκοπό τη διάλυσή του. Επιβεβαιώνεται έτσι η θέση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων ότι η υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί να εξαντλείται σε δικαστικές διαμάχες. Και φυσικά ούτε σε «κοινωνικούς διαλόγους» στους οποίους σπεύδει με κάθε ευκαιρία η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ στηρίζοντας έτσι την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ