Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το νυφικό «Νυφικό αξίας 60.000 ευρώ για την Αθηνά (σ.σ. Ωνάση)» (στην πρώτη σελίδα της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).

Στους τόκους ...ξυρίζουν τον γαμπρό «Ενα μήνα περίπου πριν τα Χριστούγεννα, ο χορός των εορτοδανείων άνοιξε και φέτος με τη διαφορά ότι στο παιχνίδι εκτός από τα καταναλωτικά και πιστωτικά δάνεια έχουν μπει και οι αγορές με πιστωτικές κάρτες (...) όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των εορτών αναμένεται πλήθος νέων εορτοδανείων με χαμηλότερα επιτόκια και προνομιακούς όρους» (το «ρεπορτάζ» στα «ΝΕΑ»).

Ανησυχίες που έχουν κάτι έμποροι «Σταθερά προσηλωμένη σε μία μονοδιάστατη αντιμετώπιση των ναρκωτικών μέσω περιορισμένων θεραπευτικών πρακτικών και προγραμμάτων και δογματικά αγκιστρωμένη στην εχθρική στάση απέναντι σε όλες τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις για το πρόβλημα των ναρκωτικών εμφανίζεται και πάλι η ΚΝΕ» (το σχόλιο στην «ΑΥΓΗ»).

Συμβαίνουν αυτά στα ...θέατρα «Ξανάσμιξαν με τον... Καρλ Μαρξ, οι Αλέκος Αλαβάνος και Φώτης Κουβέλης. Δεν πρόκειται όμως για ένα ακόμη βήμα ιδεολογικής προσέγγισης του Συνασπισμού προς την παραδοσιακή Αριστερά. Απλώς και οι δύο, προχθές το βράδυ, συνομιλούσαν νοητικά με τον φιλόσοφο, που υποδυόταν ο ηθοποιός Αγγελος Αντωνόπουλος στη θεατρική παράσταση "Ο Μαρξ στο Σόχο"» (το σχόλιο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ως ...εργάτες; «Δυστυχώς, δεν είμαστε εμείς που θα υπαγορεύσουμε στους ξένους πού θα βάλουν τα λεφτά τους. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των ανοικτών αγορών, το ξένο κεφάλαιο τοποθετείται εκεί όπου το συμφέρει και το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι αν τα συμφέροντά του ταυτίζονται με τα δικά μας. Αν κρίνω από την ανταπόκριση των καταναλωτών και από τις αγορές που έγιναν καταλήγω στο συμπέρασμα ότι σαν καταναλωτές οι Ελληνες ασφαλώς και εκέρδισαν γι' αυτό και αγόρασαν άλλωστε» (ο Ν. Νικολάου για τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών / «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ