Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Γιες... Μπλερ»

Στην άνευ όρων αποδοχή της πρότασης της βρετανικής Προεδρίας κινείται η κυβέρνηση Καραμανλή, παρά το γεγονός ότι είναι εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας.

Πραγματοποιώντας «στροφή» στη μέχρι τώρα τακτική της, που δήθεν διεκδικούσε να μη μειωθούν τα κονδύλια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, η κυβέρνηση «αδιαφορεί» για το ύψος των κονδυλίων, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα συνολικότερα συμφέροντα της ΕΕ και την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία και όχι νέο «ναυάγιο» στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκέμβρη.

Την κυβερνητική στροφή επιβεβαίωσε πανηγυρικά χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν ψέλλισε την παραμικρή αντίρρηση στη βρετανική πρόταση και ξεκαθάρισε ότι αυτό που μετράει για την κυβέρνηση είναι η επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. «Η ελληνική κυβέρνηση και πολλές χώρες της ΕΕ επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού για την περίοδο 2007-2013, φέτος το Δεκέμβριο», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Η τυχόν παράταση αυτής της εκκρεμότητας πιστεύουμε ότι είναι αρνητική για την Ευρώπη, θέλοντας να αποφύγουμε μια περίοδο εσωστρέφειας για την ΕΕ». Σε μια αστεία προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων εμφάνισε την κυβέρνηση να συμμετέχει... «σε διαρκείς και σκληρές διαπραγματεύσεις για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που να αφορά τη χώρα μας»!

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Αντ. Σαμαράς χαρακτήρισε την πρόταση της βρετανικής Προεδρίας «γενναιόδωρη για την Αγγλία, μικρόψυχη για τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης και αντιπαραγωγική ως προς τη στρατηγική της Λισαβόνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ