Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

«ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ»: «Η Ιστορία έχει μια απέχθεια στους Πόντιους Πιλάτους. Και στην πολιτική η μετάθεση της πολιτικής ευθύνης στους εισαγγελείς δεν ισοδυναμεί με απαλλαγή» (ο Γ. Τράγκας στη «ΧΩΡΑ»).

ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ: «Αλλο, όμως, είναι το έργο της Δικαιοσύνης και άλλο το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών, που προκύπτει από τις συγκεκριμένες καταγγελίες Παλαιοκρασσά. Οταν η κυβέρνηση μιλάει για διαφάνεια, πρέπει και να απαντά και να ανοίγει φακέλους, αυτούς με τους οποίους είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, τουλάχιστον» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΣΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ: «Συνακόλουθο όλων αυτών είναι μια όλο και εξαπλούμενη εντύπωση πως στην ουσία την πραγματική και ουσιαστική πολιτική και οικονομική εξουσία στη χώρα δεν την ασκεί και δεν την ελέγχει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις η εκλεγμένη πολιτική ηγεσία, αλλά συγκεκριμένα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που χρησιμοποιούν τις πολιτικές δυνάμεις ως μοχλούς προώθησης των σχεδίων τους συχνά με τρόπο πρόδηλο και προκλητικό, ως εάν έχουν... διαβεβαιώσεις πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να θιγούν και να υποχρεωθούν να λειτουργούν σε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης που να ελέγχεται από την πολιτεία. Μέχρι πότε;» (η απορία στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: «Αυτό που οφείλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι το σχέδιό της (αν έχει) για τη στήριξη της ΔΕΗ, την αξιοποίηση της περιουσίας και του προσωπικού της» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»).

ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ: «Ο αναχρονισμός (να ζητάς δηλαδή απ' την εποχή σου να έχει φύση διαφορετική από εκείνη που έχει ήδη αποκτήσει) ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα των λαϊκών δυνάμεων, εκτός των στιγμών που πρωτοπόρησαν (υπερβαίνοντας το παλιό που είχε τη μορφή του νέου) - αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...» (ο Στάθης Σ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ