Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γνώριζαν...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μπορεί να ήταν διπλωματική, αλλά ήταν σαφής, η γλώσσα, που χρησιμοποίησε χτες από το Βερολίνο η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, καθώς η Ευρώπη βοά για τις διενεργούμενες από τη ΣΙΑ απαγωγές και «μυστικές» αερομεταφορές «υπόπτων για τρομοκρατία», επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να διαψεύσει τις πολλές και συγκεκριμένες καταγγελίες, που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Αρνήθηκε, μάλιστα, να σχολιάσει ακόμη και ανάλογη περίπτωση, που αφορά συγκεκριμένο Γερμανό πολίτη και, αφού τόνισε, ότι θα «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», αρκέστηκε στην εξής δήλωση: «Σεβόμαστε την κυριαρχία των εταίρων μας».

Τι σημαίνει η δήλωση αυτή; Μόνο σε μια περίπτωση η προαναφερόμενη, ασύδοτη και εγκληματική δραστηριότητα της ΣΙΑ δε συνεπάγεται ωμή και κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας των ευρωπαϊκών κρατών από τις ΗΠΑ. Εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις -«εταίροι» των ΗΠΑ γνώριζαν και είχαν συμφωνήσει με όλα όσα έγιναν και, μάλλον, γίνονται ακόμη.

Η παριστάμενη, πάντως, νέα καγκελάριος Αγκελα Μάρκελ σημείωσε, ότι οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, για τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», αποτελούν μια «καλή βάση» για τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικότερα σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών.

Τα σχόλια δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ