Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ
Τίμησαν τα 87 χρόνια ιστορίας και δράσης του ΚΚΕ

Με τη διάθεση να μάθουν και να εμπνευστούν από την 87χρονη ιστορία αγώνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, πολλά μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι στους χώρους παροχής υπηρεσιών έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, λογιστές, εργαζόμενοι στο χώρο του επισιτισμού και ιδιωτικοί υπάλληλοι, όλοι εκείνοι που βιώνουν πρώτοι στο πετσί τους την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την κατάργηση του οχταώρου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αχτίδας Υπηρεσιών να τιμήσουν την 87χρονη ιστορία του ΚΚΕ. Η μαζική προσέλευση φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και η έντονη παρουσία νέων εργαζομένων, ήταν μια ζωντανή απόδειξη διάθεσης για συμμετοχή και πρωτοπόρα δράση στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, στην πάλη για το πέρασμα «από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας».

Στην κεντρική ομιλία, ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης, τόνισε: «Εχουμε αποφασίσει πώς θα τιμήσουμε αυτή την επέτειο, των 87 χρόνων του Κόμματος. Θα την τιμήσουμε υλοποιώντας με τρόπο γρήγορο και αποφασιστικό τις αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου. Με μαζικές στρατολογίες και ένταξη νέων ανθρώπων στο Κόμμα. Κάνοντας καλύτερο, πληρέστερο, ικανότερο το Κόμμα και τον εαυτό μας. Το Κόμμα μας έχει όλα τα φόντα να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της εποχής και θα το κάνει γιατί ήταν και παραμένει το πιο συνειδητό, πρωτοπόρο και καλά οργανωμένο κομμάτι της εργατικής τάξης και όλων των πλατιών λαϊκών στρωμάτων».

Σημείωσε ότι η ιστορία του ΚΚΕ «είναι μια ιστορία πολύχρονων, πολύμορφων αγώνων, απροσμέτρητων θυσιών, ηρωικών και επικών στιγμών, για λευτεριά, εθνική ανεξαρτησία, για την ειρήνη και το σοσιαλισμό». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «ο χαρακτηρισμός "Κόμμα πρωτοπόρο, Κόμμα των αγώνων και των θυσιών", δε δόθηκε τυχαία. Τον κέρδισε το Κόμμα μας με τη δράση και το αίμα χιλιάδων αγωνιστών του».

Στην παρουσίαση της ιστορίας του ΚΚΕ, ο Γ. Σκιαδιώτης στάθηκε στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, επισημαίνοντας: «Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη κατάκτηση του λαού μας, δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη αντίσταση ενάντια σε ντόπιους ή ξένους εκμεταλλευτές που να μη φέρνει τη σφραγίδα του ΚΚΕ. Γι' αυτό το ΚΚΕ σήμερα, 87 χρόνια μετά την ίδρυσή του, μπορεί να κοιτάζει το λαό κατάματα».

«Το ΚΚΕ αποφασιστικά απάντησε ότι ο καπιταλισμός δε μετασχηματίζεται, ανατρέπεται», υπογράμμισε ο ομιλητής, αναδεικνύοντας τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ. Και σημείωσε ότι παρά τις δύσκολες καταστάσεις που διαμορφώθηκαν μετά τις ανατροπές «το Κόμμα μας ούτε στιγμή δεν ταλαντεύτηκε, δε σταμάτησε να υποστηρίζει ότι η σοσιαλιστική προοπτική προβάλλει ως ιστορική αναγκαιότητα και ρεαλιστική δυνατότητα. Οτι η αναγκαιότητα περάσματος στο σοσιαλισμό προκύπτει από τις αντικειμενικές συνθήκες, από τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού, από τις αξεπέραστες αντιφάσεις του. Το γεγονός ότι ο συσχετισμός δύναμης μετά τις ανατροπές μπορεί να έγινε πιο αρνητικός παίζει ρόλο σε ό,τι αφορά την τακτική για τη συσπείρωση και συγκέντρωση δυνάμεων, δεν καθορίζει την αναγκαιότητα ή όχι του σοσιαλισμού».

Αναφερόμενος στο σήμερα, ο Γ. Σκιαδιώτης τόνισε: «Ολα αυτά τα χρόνια το Κόμμα μας εργάζεται για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου. Αφιερώσαμε μάλιστα τη συζήτηση στο 17ο Συνέδριο του Κόμματός μας ακριβώς σε αυτό, δηλαδή πώς οι καθημερινές μάχες που δίνουμε, κομματικά μέλη και φίλοι και οπαδοί, θα δίνονται με τέτοιο τρόπο που θα συγκεντρώνονται και θα προετοιμάζονται δυνάμεις για το χτίσιμο του Μετώπου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Φύτρα αυτής της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας έχουμε δημιουργήσει, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα, να δυναμώσουμε αυτά που υπάρχουν. Ενα τέτοιο φύτρο είναι το ΠΑΜΕ με στόχο να σηκώσει στην πλάτη του την οργάνωση της εργατικής τάξης, την ενότητα και τη δράση της σε ταξική κατεύθυνση, με ικανοποιητικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Τέτοια φύτρα είναι η ΠΑΣΥ, η Επιτροπή για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και Ελευθερίες, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σε δήμους και νομαρχίες, όπου έχουμε καταφέρει να το κάνουμε και επιδιώκουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Βασίλης Γεωργαντάς, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι η εκδήλωση αυτή δεν έχει τυπικό αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα και εντάσσεται «στο στόχο για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος σήμερα. Η αναδρομή στην 87χρονη ιστορία του Κόμματος μας γεμίζει αυτοπεποίθηση». Μετά από μια σύντομη αναφορά σε σταθμούς της δράσης του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι «σήμερα έχουμε αναλάβει μια ευθύνη: Το καθήκον να ανέβει η συνείδηση της εργατικής τάξης, η ενότητά της, η συμμετοχή στον αγώνα πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ώστε να οικοδομηθεί η μετάβαση από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας».

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση πολιτικού βιβλίου καθώς και φωτογραφικού υλικού από τις σημαντικότερες αγωνιστικές στιγμές του λαού μας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή dvd με στιγμές της ιστορίας του Κόμματος, ενώ έκλεισε με τη «Διεθνή», όπου όλοι οι παραβρισκόμενοι με αποφασιστικότητα και συγκίνηση στάθηκαν όρθιοι και με σταθερό βλέμμα κοίταξαν εμπρός, στους αγώνες που έρχονται, στις μάχες που καλείται να δώσει και θα δώσει η εργατιά διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ