Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάλυψη και όχι συγκάλυψη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ενα περιστατικό ανασφάλιστου μετανάστη με ΕΪΤΖ που να μην του χορηγήθηκαν αντιρετροϊκά φάρμακα ζήτησε χτες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αμφισβητώντας το σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη». Και σε ό,τι αφορά στο περιστατικό, ας το αναζητήσει στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπου συζητήθηκε έγγραφη καταγγελία ανασφάλιστου μετανάστη τον Ιούλη του 2005!

Πέρα απ' αυτό, όμως, υπάρχουν κι άλλα. Για παράδειγμα, το έγγραφο του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αγγελου Χατζάκη, στις 23.11.2005, προς τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ), όπου υπογραμμίζεται και το εξής: «Προκύπτει σοβαρό θέμα συνέχισης της αντιρετροϊκής θεραπείας ανασφάλιστων ασθενών, είτε Ελλήνων, είτε αλλοδαπών (οι οποίοι δε διαθέτουν βιβλιάριο Κοινωνικής Ασφάλισης), μετά την άρνηση των φαρμακείων των νοσοκομείων να εκτελούν συνταγές των υπευθύνων των ΜΕΛ, όταν δεν αναγράφεται ο ασφαλιστικός φορέας». Επίσης, η χτεσινή ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την οποία επιχειρεί να «τα διπλώσει», ψελλίζοντας, όμως, ότι «το πρόβλημα εστιάζεται στην κατηγορία των αλλοδαπών, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα».

Αν δεν κατάλαβε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στις ΜΕΛ και οι ανασφάλιστοι ζητούν πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων με φάρμακα και όχι συγκάλυψη του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ