Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Χαράτσια» στο κέντρο της πόλης!

Εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι «ειδικοί» και «ιθύνοντες», προσπαθούν να μας πλασάρουν περίπου ως ...πανάκεια για την επίλυση του κυκλοφοριακού της Αθήνας είναι η επιβολή διοδίων σε όσους οδηγούς θέλουν να μπουν στο κέντρο της πόλης. Απόψεις που, όπως φαίνεται από τις τελευταίες του δηλώσεις, ενστερνίζεται και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης.

Ολοι αυτοί φαίνεται να ξεχνούν τις βαθύτερες αιτίες που γέννησαν και οξύνουν καθημερινά το κυκλοφοριακό και είναι: Η άναρχη τσιμεντοποίηση του Λεκανοπεδίου, η ανεξέλεγκτη επέκταση των Σχεδίων Πόλης και αύξηση των συντελεστών δόμησης για την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η σκανδαλώδης πριμοδότηση του ΙΧ έναντι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που θα 'πρεπε να είναι γρήγορα και φτηνά (και γιατί όχι δωρεάν ορισμένες ώρες, όπως 5 με 8 π.μ. που κινούνται οι εργαζόμενοι).

Αν δεν αρθούν όλα αυτά και προπάντων αν δεν ευνοηθούν οι αστικές συγκοινωνίες, το κυκλοφοριακό θα παραμένει στο φόρτε του. Τα δε «χαράτσια» το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διευκολύνουν αυτούς που έχουν τα λεφτά και πληρώνουν να κάνουν πιο εύκολα και γρήγορα τα ψώνια τους στις υπεραγορές της Ερμού και της Σταδίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ