Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Κατηγορούμενος μηνύει τον ανακριτή του

Με τη μήνυση σε βάρος του εφέτη ανακριτή Γιάννη Σίδερη που ασχολείται με το λεγόμενο «Παραδικαστικό κύκλωμα», από τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέση συνεχίστηκε χτες το σίριαλ. Παράλληλα ο μηνυτής επιχειρηματίας ζητά την εξαίρεση του ανακριτή, τον οποίο κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας στη μήνυσή του ότι ο Σίδερης τον κατέστησε κατηγορούμενο, ενώ ήταν σε γνώση του πως για την υπό διερεύνηση υπόθεση έχει αθωωθεί αμετάκλητα.

Ο Γ. Μπολέσης κατηγορείται από τον ανακριτή για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας που αποδίδεται στον πρώην πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση, ο οποίος ως ανακριτής είχε χειριστεί το 2000 δικογραφία με κατηγορούμενο τον Μπολέτση για υποθέσεις εκρήξεων, που με την έκδοση βουλεύματος είχε απαλλαγεί για τις κακουργηματικές πράξεις που αντιμετώπιζε.

Η αίτηση εξαίρεσης του Σίδερη αναμένεται να εξεταστεί σύντομα από το Συμβούλιο Εφετών, δεδομένου ότι η ανάκριση για το παραδικαστικό κύκλωμα έχει χαρακτήρα επείγοντος. Σε κάθε πάντως περίπτωση η εξέταση της υπόθεσης θα συνεχιστεί από τον δεύτερο εφέτη ανακριτή Γιάννη Φιωράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ