Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΤΤΙΚΗ
Ισχυροί οι δεσμοί με την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής

Συζήτηση με τον Μάρκο Αλεξίου, οικονομικό υπεύθυνο της ΚΟ Αττικής, για την Οικονομική Εξόρμηση και τους στόχους της Οργάνωσης

Από την αρχή σχεδόν της Οικονομικής Εξόρμησης η ΚΟ Αττικής κατέχει την πρώτη θέση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται να έχει καλύψει το 70% του πλάνου της, το οποίο μάλιστα είναι αυξημένο κατά 40% από την προηγούμενη εξόρμηση. Αποτέλεσμα, τα μέλη και οι φίλοι της να συνεχίζουν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και ακόμα πιο έντονους ρυθμούς τη δουλιά στις εργατογειτονιές και τους χώρους εργασίας της Αττικής.

Την πρωτοπόρα δράση στην Οικονομική Εξόρμηση μέχρι σήμερα κατέχει η Αχτιδική Επιτροπή Θριασίου - Μεγαρίδος και ακολουθούν η Αχτίδα Μεσογείων - Λαυρεωτικής και η Αχτίδα Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου και Βόρειων Χωριών. Στις ΚΟΒ πρωτοπόρα βρίσκεται η ΚΟΒ Μετάλλου με 162%, ενώ στις υπόλοιπες η ΚΟΒ Ελευσίνας έχει καλύψει το 72,3% του πλάνου, η ΚΟΒ Παιδείας Θριασίου το 54%, η ΚΟ Κάτω Αχαρνών το 87,5%, η ΚΟΒ Λαυρίου το 86%, η ΚΟΒ Παιδείας Μεσογείων το 74% και η ΚΟΒ των ΕΒΕ το 58%.

Μιλώντας για το πώς έφτασαν στην πρωτιά μέχρι σήμερα ο Μάρκος Αλεξίου, οικονομικός υπεύθυνος της Νομαρχιακής Επιτροπής, τόνισε ότι «από την αρχή της Οικονομικής Εξόρμησης θέσαμε την υπερκάλυψη του αυξημένου κατά 40% από την προηγούμενη φορά πλάνου. Ταυτόχρονα σε συνδυασμό με την ενεργό συμμετοχή και δράση όλων των συντρόφων της ΚΟ Αττικής στοχεύουμε με το κλείσιμο της εξόρμησης να μην υπάρχει σύντροφος που να μην έχει δώσει τη συνδρομή του και να μη συνδράμει στην Οικονομική Εξόρμηση».

«Το γεγονός - συμπληρώνει ακόμα ο Μ. Αλεξίου - ότι από την 6η εβδομάδα έχουμε υπερκαλύψει το 70% του πλάνου, δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο, ότι στην Οικονομική Εξόρμηση συμβάλουν και άνθρωποι έξω από την επιρροή του ΚΚΕ, οι οποίοι όμως αναγνωρίζουν τη δράση και το ρόλο του. Χωρίς να συμφωνούν αναγκαστικά με όλο το πλαίσιο της πολιτικής τους, θέλουν το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό απέναντι στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ και τις δημαγωγίες του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας τέλος, για το πώς θα συνεχίσουν από εδώ και πέρα, ο Μ. Αλεξίου ξεκαθαρίζει: «Η οργάνωσή μας αυτή τη στιγμή είναι πρώτη, έχουμε κάνει όμως τον ανάλογο σχεδιασμό και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το κλείσιμο της εξόρμησης να μας βρει για ακόμα μια φορά πρώτους στην άμιλλα των ΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ