Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Υπερπατριώτες» σε δράση

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας κι αυτή με τη σειρά της τα πρωτεία του «πατριωτισμού», διοργάνωσε χτες εκδήλωση στο Βελλίδειο με τη συμμετοχή παμμακεδονικών οργανώσεων και συλλόγων της Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος παρουσίασε προς έγκριση ψήφισμα, με το οποίο καλούσε την κυβέρνηση να ασκήσει βέτο σε κάθε ενταξιακή διαδικασία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ Σ. Βούγιας συμφώνησε με την ουσία του ψηφίσματος, το οποίο τελικά εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης (ΝΔ) και τη μείζονα αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ).

Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης σημείωσε ότι το ψήφισμα δεν περιλαμβάνει τίποτα για τους υπεύθυνους για τις αναταραχές στα Βαλκάνια, δηλαδή τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Στο ψήφισμα, είπε, θα έπρεπε να γίνεται λόγος για τη μη αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, να μην υπάρχει παρέμβαση της ΕΕ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, να αποχωρήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τη Βαλκανική και να προστεθεί ότι σε συμφωνία κοινής αποδοχής στον ΟΗΕ, ο όρος Μακεδονία να είναι γεωγραφικός και να μην υπάρχουν αλυτρωτικές προσπάθειες από οποιαδήποτε πλευρά.

Και στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση της Μητρόπολης οι ομιλητές ζήτησαν να ασκήσει η χώρα μας «βέτο» στην είσοδο της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, γιατί έτσι, όπως υποστήριξαν, θα υποχωρήσει «το κρατίδιο» στο θέμα του ονόματος.

Κυρίαρχη γραμμή στο πάνελ της συγκέντρωσης που αποτελούνταν από τον μητροπολίτη και εκπροσώπους παμμακεδονικών ενώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν «να μη συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του κράτους αυτού».

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δε θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, καθώς η μισή αίθουσα του Βελλίδειου ήταν άδεια, παρ' όλο που προηγήθηκε κινητοποίηση από την πλευρά της Εκκλησίας.

Το σκηνικό της εκδήλωσης συμπλήρωναν άνδρες ντυμένοι με στολές του μακεδονικού αγώνα, χορωδία που έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους, λάβαρα του συλλόγου «Παύλος Μελάς», ο Καρατζαφέρης με τους οργανωμένους του οπαδούς, νεαροί που μοίραζαν προκηρύξεις με εμπρηστικά «πατριωτικά» συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ