Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιον κοροϊδεύουν;

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Κυριακή - κοντή γιορτή» για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί τρέχουν να «μαζέψουν τα ασυμμάζευτα» και να θολώσουν τα νερά. Ανάμεσά τους και η δημοτική αρχή Καματερού, που σπεύδει να εξωραΐσει τη μέχρι τώρα πορεία της, «προσφέροντας» ...δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις γυναίκες που κατοικούν στην περιοχή. Σε επιστολή που έλαβαν οι δημότες - με την υπογραφή του δημάρχου Νικήτα Καμαρινόπουλου - ανακοινώνεται η δωρεάν διεξαγωγή τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίας και τονίζεται: «Θα ήταν για μας ευχαρίστηση να δηλώσετε τη συμμετοχή σας σ' αυτό το υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει την περιφρούρηση της υγείας του γυναικείου πληθυσμού της χώρας και στη συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών του δήμου Καματερού...».

Μπορεί, βέβαια, η δημοτική αρχή (την οποία υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ) να πασχίζει να πείσει ότι «κόπτεται» για τους δημότες, η αλήθεια όμως είναι ότι λειτουργεί ως «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μόνον ότι το χαράτσι που πληρώνουν οι γονείς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κυμαίνεται από 60 έως 90 ευρώ, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα δημοτικά τέλη συγκαταλέγονται στα πιο υψηλά σε όλη την Αττική.

Με άλλα λόγια, η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής συναγωνίζεται τις κινήσεις φτηνού εμπαιγμού και τα ανέξοδα «μεγάλα λόγια». Και την ίδια στιγμή, η ανεργία, η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, όπως και τα υπόλοιπα λαϊκά προβλήματα, πολλαπλασιάζονται και οξύνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ