Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΧΑΡΟΛΝΤ ΡΑΜΙΣ
Ληστεύοντας τη Μαφία

Ο Τζον Κιούζακ και άλλοι ...μαφιόζοι!
Ο Τζον Κιούζακ και άλλοι ...μαφιόζοι!

Η ταινία ισχυρίζεται πως είναι κωμωδία. Δεν είναι! Αλλά και να είναι, δε σου προκαλεί γέλιο. Αντίθετα, σε γεμίζει σκέψεις και ερωτηματικά. Λες, μα καλά, κουκούτσι μυαλό; Μπορείς να γελάσεις, όταν το πιστολίδι πάει σύννεφο; Και δεν είναι πιστολίδι στο κουτουρού. Είναι πιστολίδι στο ψαχνό!

Ενας δικηγόρος με διασυνδέσεις με τη μαφία στήνει μια κομπίνα και κλέβει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Και ενώ ετοιμάζεται να το σκάσει με την αγαπημένη του, κάτι στραβώνει και έρχονται τα πάνω - κάτω.

Τι, λες; Μας εντυπωσιάσατε με τη φαντασία σας! Τι πρωτοτυπία!

Φυσικά, με το «αν» δε γυρίζονται οι ταινίες. Το «Ληστεύοντας τη Μαφία» είναι αυτό που είναι. Τίποτα παραπάνω. Αλλο, τι θα μπορούσε να γίνει! Να γίνει μια σάτιρα, ας πούμε, για παρόμοιες θεματολογικά, «σοβαρές» όμως, ταινίες. Να «παίξει», δηλαδή, με τις αφέλειες και τις συμπτώσεις των σχετικών ταινιών. Οι οποίες, λίγο να το «τραβήξεις», μετατρέπονται (άμεσα και αμέσως) σε σάτιρα του εαυτού τους.

Τα παραπάνω δε βγαίνουν από το μυαλό μου. Τα υπαινίσσεται η ίδια η ταινία. Ομως, αντί να στρέψει εκεί το ενδιαφέρον της, παρασύρεται από το «ρεαλισμό» και κάνει τη σάτιρα «αλήθεια», με αποτέλεσμα να μην είναι τίποτα από τα δυο.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κόνι Νίλσεν, Ράντι Κουέιντ, Ολιβερ Πλατ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ