Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μιχάλης Μπούμπουλας
Μιχάλης Μπούμπουλας
Φωτ.

Στη μνήμη του διακεκριμένου συναγωνιστή και φίλου, αντιστασιακού δημοσιογράφου ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΓΑΪΟΥ, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω ΚΟΒ του «Ρ», 200 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γεννημένος στη Χαλκίδα από πολύ νωρίς μπήκε στη δημοσιογραφία και δούλεψε σε σειρά αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών.

Στα χρόνια της Κατοχής ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση, διετέλεσε συντάκτης της «Ελεύθερης Ελλάδας» όπου διακρίθηκε στα μεγάλα ρεπορτάζ, όπως η εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή. Εγραψε πολλά βιβλία καθώς και θεατρικά έργα, μερικά με διεθνή επιτυχία όπως ο «Σπάρτακος». Για την πατριωτική αντιφασιστική δράση του κυνηγήθηκε με φυλακίσεις και εξορίες στην Ικαρία και στη Μακρόνησο.

Πολύ αγαπητός από τους συναδέλφους του και ιδιαίτερα από τους νέους στους οποίους στάθηκε πάντα συμπαραστάτης, πάντα υπερασπιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην 50χρονη αγωνιστική δημοσιογραφική διαδρομή του.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 50 ευρώ.

Δήμητρα Αβραμοπούλου

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΝΑΣ και ΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΒΙΑ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ-ΔΕΗ Πειραιά της ΚΟ Αθήνας, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Αιμιλία Αγκαβανάκη

* * *

Ο σ. Γιάννης Κατσαντώνης, συνταξιούχος, προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, ο οποίος μας «λείπει» ένα χρόνο τώρα και του ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥΔΑΚΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος μας «έφυγε» πρόσφατα, πρόωρα και αναπάντεχα, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Ρόδου, 200 ευρώ.

Αυγέρης Αυγητίδης

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΠΟΡΑΚΗ, που σκοτώθηκε την πρώτη βδομάδα της μάχης της Κρήτης από τους Γερμανούς, της μάνας μου, ΘΕΑΝΩΣ ΜΠΟΡΑΚΗ που ήταν η μάνα των ανταρτών, της αδερφής μου ΜΑΡΙΑΣ η οποία δολοφονήθηκε από Μάυδες, των αδερφών μου ΣΤΕΛΙΟΥ και ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΡΑΚΗ, οι οποίοι πέρασαν πολλά χρόνια στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας και του θείου μου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΠΟΡΟΥ τον οποίον πυροβόλησαν παρακρατικοί μέσα στην εκκλησία, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Χανίων.

Γρηγόρης Σταματίου Μποράκης, από τα Καράνου Χανίων που κατοικεί στο Βέλγιο.

* * *

Φωτ.

Περηφανευόταν ο κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ, που γεννήθηκε μαζί με το ΚΚΕ, πιο πολύ γιατί ως το θάνατό του στις 11 Δεκέμβρη 1997 υπηρέτησε τις ιδέες, τη φιλοσοφία, τις γραμμές του και το υπερασπίστηκε με ανιδιοτέλεια και πάθος. Στάθηκε μαχητικός στη ζωή του, στην παιδική ηλικία, στην Εθνική Αντίσταση, στα κρατητήρια και την εξορία, Ικαρία, Μακρονήσι, Αϊ- Στράτη. Συγγραφέας και εκδότης βιβλίων, διοχέτευσε στο αναγνωστικό κοινό προοδευτικές αντιλήψεις.

Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, 300 ευρώ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στους αγώνες

Γιάννης Γιαννέζος
Γιάννης Γιαννέζος
Ελένη Γαβρικίδου-Μπούρμπουλα

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ στους ΕΒΕ, η γυναίκα του Τασούλα προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Καισαριανής.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΙΡΗΝΗΣ και ΜΙΚΕ ΓΚΑΜΙΝΗ και των θείων μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ,προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ερυθραίας, για την οικονομική εξόρμηση.

Τα παιδιά τους Αρης, Αργυρώ, Κική

Τα εγγόνια τους Θοδωρής, Ειρήνη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΡΕΝΤΖΑ η οποία «έφυγε» τον Οκτώβρη του 2005, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ και του ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΝΤΖΑ, γραμματέα το 1946 στη Λάσπη Ευρυτανίας, τον οποίον δολοφόνησε στην πλατεία στις 13 Ιούλη 1946, ο τρομοκράτης Βουρλάκης, ο Δημήτρης Σερέτης προσφέρει 35 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των κουνιάδων μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 50 ευρώ.

Δήμητρα Αβραμοπούλου

* * *

Πενήντα δύο χρόνια πέρασαν από τη δίκη της ΟΕΝΟ (Ομοσπονδία Ναυτεργατικών Οργανώσεων Ελλάδας). Στη μνήμη των θανατοποινιτών Αντώνη Αμπαντιέλου, Παναγιώτη Τιμογιαννάκη, Διονύση Διακρούση, Δημήτρη Γαλάτη, Βασίλη Μπεκάκου, Αντώνη Ράπεση, Σπύρου Κατσάνη, Αντώνη Γκότση, Γιώργη Λαμπαδάριου, του ήρωα της Μακρονήσου Μήτσου Τατάκη και όλων των άλλων επωνύμων και ανωνύμων ναυτεργατών που έδωσαν τη ζωή τους στις θάλασσες, στους ωκεανούς, στα βουνά και στις πόλεις για τη νίκη των συμμαχικών όπλων και την απελευθέρωση της πατρίδας, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών.

Νίκος Καπνουδάκης
Νίκος Καπνουδάκης
Δημήτρης Κολιαράκης

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ, οπαδού και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο ανιψιός του Γιάννης Κοτσώνης προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 300 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥΛΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ, ο γιος του Αντώνης Διακουλάκης πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ο Τάσος Μαυροφιδόπουλος πρόσφερε στην ΚΟ Πειραιά συμβολική οικονομική ενίσχυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ