Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αντιπαράθεση της (νεκρής) κατσαρίδας

Μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας διάλεξε χτες ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, για να εκφράσει το ενδιαφέρον του για την υγιεινή των χώρων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ετσι, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των ελέγχων της Νομαρχίας που έγιναν στις 29 Νοέμβρη 2005, όπου «διαπιστώθηκε ότι γινόταν πλημμελής καθαρισμός του χώρου των Επειγόντων περιστατικών, ενώ τα αποχωρητήρια του προσωπικού εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται ως χώροι αποθήκευσης απορριμμάτων» και ότι στα μαγειρεία εντοπίστηκε «μικρός αριθμός νεκρών κατσαριδών». Ο Γ. Σγουρός συνόδευσε τις διαπιστώσεις με βαρύγδουπες δηλώσεις ότι είναι απαράδεκτο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας να εμφανίζει τέτοιου είδους προβλήματα, όταν πριν από μια βδομάδα (8/12/2005) αγνόησε παντελώς την ημερίδα που οργάνωσε το Σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» για την Υγιεινή και Ασφάλεια, όπου αναδείχτηκαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν κάνει καμία αναφορά στις επιπτώσεις απ' τις 1.130 κενές οργανικές θέσεις, που έχουν γονατίσει στην κυριολεξία το νοσοκομείο.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η απάντηση του διοικητή του «Ευαγγελισμού» Μιχάλη Τούμπη, ο οποίος διεκδικεί την πατρότητα των ελέγχων στα δημόσια νοσοκομεία για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας. Υποστηρίζει ότι «το θετικό αποτέλεσμα των ελέγχων διαπιστώνεται από την άριστη σε πολλά σημεία, και βελτιωμένη στα υπόλοιπα εικόνα που παρουσιάζει ο "Ευαγγελισμός", σε σχέση με τα περασμένα χρόνια» και ότι «οι νεκρές κατσαρίδες ήταν αποτέλεσμα της απεντόμωσης, που εφαρμόζεται τακτικά και σχολαστικά».

Ετσι, λοιπόν, η αντιπαράθεση, πέραν του ότι γίνεται μακριά απ' τις ανάγκες για την προστασία εργαζομένων και ασθενών, επανέρχεται στο επίπεδο της κατσαρίδας - και μάλιστα της νεκρής - όπως γινόταν όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση. Απλώς, τώρα άλλαξαν οι ρόλοι...

Πάντως, οι εργαζόμενοι και χτες έδωσαν με συνέπεια τη μάχη ενάντια στην απεργοσπασία στελεχών, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ στο νοσοκομείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ