Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΔΚΕ
Συμπλέουν κατά των εργαζομένων

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ

Τη σύμπλευση κυβέρνησης και Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας στις αντιλαϊκές επιλογές που προωθούνται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε βάρος των εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) Λέσβου του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση του ανώτατου συλλογικού οργάνου του θεσμού, την οποία «αναγκάστηκε να εξαγγείλει» - όπως σημειώνεται.

Κι αυτό γιατί - όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ - «εκεί που τα καταφέρνουν θαυμάσια κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ είναι: Η επιβολή της μερικής απασχόλησης μέσω των δήμων, ώστε ανενόχλητες πλέον οι μεγάλες επιχειρήσεις να υπερεκμεταλλεύονται όσους "τυχερούς" ξεφεύγουν για λίγο από τις στρατιές των ανέργων με μισό μισθό για διπλή δουλιά. Η διασπάθιση του 20% από το πρόγραμμα "Θησέας" για οριζόντιες (κοινωνικές) δράσεις ξεπουλήματος δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες, χωρίς την έγκριση των δημοτών, αφού με πρόσφατο νόμο δρομολογήθηκαν οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ως "πανάκεια" για την "ανάπτυξη" που αυξάνει τον πλούτο των ολίγων χωρίς δικές τους επενδύσεις, ενώ φτωχαίνει τους πολλούς, που ανάπτυξη ακούν και εντεινόμενη απάνθρωπη λιτότητα βιώνουν».

Θυμίζουμε ότι της σημερινής κινητοποίησης της ΚΕΔΚΕ, στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, προηγήθηκε ανταλλαγή ανακοινώσεων χτες και προχτές, ανάμεσα στην ίδια και το υπουργείο Εσωτερικών, με την κάθε πλευρά να ρίχνει ευθύνες στην άλλη για το μέλλον των συμβασιούχων που αναμένεται να μονιμοποιηθούν και την τύχη των παρακρατημένων υπέρ της ΤΑ πόρων. Οταν αμφότερες πλευρές έχουν συναινέσει στη λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων με συμβασιούχους και στη συνέχιση της παρακράτησης.

Οπως σημειώνει άλλωστε η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, «μόνο αν πάρουν οι συμβασιούχοι τον αγώνα στα χέρια τους μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΤΑ μπορούν να βάλουν φραγμούς σε αυτή την κατρακύλα που οδηγεί στην εξαθλίωσή τους αλλά και γενικότερα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ