Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στην Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αλλά και της πορείας της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας. Μία ομάδα 30 κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση της Λ. Αλεξάνδρας με τη Σπ. Τρικούπη. Το αποτέλεσμα ήταν να καεί το όχημα της Τροχαίας και να κινδυνεύσουν οι αστυνομικοί που ήταν μέσα σε αυτό. Στο σημείο πλησίασαν ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «ΜΕΓΚΑ» Χρήστος Μιχαλόπουλος και ο εικονολήπτης Αλέξης Πόνσε, οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεση των κουκουλοφόρων με σιδερολοστούς και τραυματίστηκαν ελαφρά. Λίγο αργότερα, μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η συγκεκριμένη ομάδα πέταξε βόμβες μολότοφ σε δύο ΚΑΦΑΟ καμερών. Η πρώτη ήταν στη συμβολή της Πατησίων με τη Χαλκοκονδύλη, ενώ η δεύτερη στη Σταδίου. Από την αστυνομία, για άλλη μία φορά, δεν έγιναν συλλήψεις.

Με αφορμή το περιστατικό, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, αφού καταδικάζεται η επίθεση, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Η επίθεση αυτή δε στρέφεται μόνον εναντίον των συγκεκριμένων συναδέλφων και του τηλεοπτικού σταθμού που εργάζονται, αλλά και εναντίον την ελευθερίας και της έκφρασης. Τέτοιες ενέργειες, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, δε θα κάμψουν το ηθικό των δημοσιογράφων για αντικειμενική πληροφόρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ