Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Επέβαλαν δυναμικά την αναβολή της συζήτησης

Δε συζητήθηκε χτες η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Με μια ιδιαίτερα δυναμική παρέμβαση, οι κάτοικοι των Ανω Λιοσίων και μέλη της Διαδημοτικής Επιτροπής για την απομάκρυνση της χωματερής επέβαλαν χτες το πρωί την αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο μεθοδευόταν από τον διορισμένο από την κυβέρνηση περιφερειάρχη να παρθεί απόφαση τροποποίησης και αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν μαζικά στο χώρο όπου διεξαγόταν το συμβούλιο και απαίτησαν την αναβολή της συνεδρίασης. Ο περιφερειάρχης Χ. Μανιάτης, αν και στην αρχή θέλησε να ακούσει τους κατοίκους, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις τους, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να αναβάλει το Συμβούλιο. Ο διάλογος που έγινε στη συνέχεια, μεταξύ των κατοίκων με τον περιφερειάρχη, «άναψε τα αίματα». Στη συνέχεια, όλοι οι κάτοικοι βρέθηκαν μπροστά στα τραπέζια του συμβουλίου, με αποτέλεσμα να σταματήσει η συνεδρίαση και οι περισσότεροι σύμβουλοι να αποχωρήσουν από μόνοι τους.

Το αίτημα, όμως, της αναβολής είχε υποβάλει μέρες πριν με επιστολή του και ο Νίκος Στεφανίδης, μέλος του Συμβουλίου εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, ενώ χτες ζητήθηκε και από τους νομάρχες Αθήνας και Πειραιά. Οπως επισήμαναν όλοι, είναι αδύνατον να γνωμοδοτήσουν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια, αφού η μελέτη δόθηκε στις Νομαρχίες μόλις στις 22 Νοέμβρη, ενώ υπήρχαν και φορείς, όπως η ΓΣΕΒΕΕ, που ούτε καν την είχαν λάβει.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Νίκος Στεφανίδης κατήγγειλε: «Δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, αλλά για μια ριζική τροποποίησή του προς το χειρότερο». Μιλώντας στο «Ρ», ο Χάρης Κωστόπουλος, μέλος της Διαδημοτικής και της παράταξης «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα», τόνισε: «Με αυτήν την παρέμβασή μας, επιβάλαμε την αναβολή και θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κυβερνήσεις και περιφερειάρχες επιμένουν στην ταξική επιλογή που έχει γίνει, γι' αυτό και η μόνη απάντηση του λαϊκού κινήματος της περιοχής θα είναι πλέον ο αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ