Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τα πράγματα στη θέση τους «Τι θα πει τρομοκρατική ενέργεια; Απορρίπτω τον όρο τρομοκρατική ενέργεια όταν ταυτίζεται με το δικαίωμα κάθε λαού να παλεύει για τα δικαιώματά του, να προστατεύει με όλες τις μορφές πάλης τα σύνορα της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα. Είμαστε αντίθετοι οπωσδήποτε στις ατομικές τρομοκρατικές πράξεις ακόμα και όταν έχουν ευγενή κίνητρα. Αυτές δε βοηθούν, κάνουν ζημιά, αλλά στις μέρες μας ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν γίνεται μια τρομοκρατική πράξη μπορεί να είναι από έναν άνθρωπο παραπλανημένο, μπορεί να είναι όμως και από μυστικές υπηρεσίες. Αντε και να βρεις άκρη. Εν πάση περιπτώσει, γιατί να συζητήσουμε για την έκρηξη στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία βεβαίως καταδικάζουμε, και να μη συζητάμε ότι τα αεροπλάνα της CIA περνοδιαβαίνουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, αρπάζουν ανθρώπους και τους μεταφέρουν σε μυστικές φυλακές. Αυτό δεν είναι πρόβλημα;» (η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα σε ερώτηση στη Θεσσαλονίκη / «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»).

Η ερμηνεία τους από την πρεσβεία... «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν πάντα ενάντια σε αυτό που βαφτίζει "ατομική τρομοκρατία" (...) το πρόβλημα του ΚΚΕ (...) είναι ότι θέλει το μονοπώλιο της επαναστατικής βίας και δεν ανέχεται μαγαζάκια τύπου "17 Νοέμβρη" να αμαυρώνουν το βασικό προϊόν, την επαναστατική βία των μαζών (...) δεν πρέπει όμως να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στέλεχος του ΚΚΕ εκθείασε τα κίνητρα των τρομοκρατών, τα οποία - κατά την άποψη της κ. Παπαρήγα - "μπορεί να είναι ευγενή". Εχουμε μια ανεπαίσθητη αλλαγή στη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην "ατομική τρομοκρατία";» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Πάραυτα στην «Air CIA»! «Το βέβαιο είναι ότι η τρομοκρατία είπε ξεκάθαρα πως είναι παρούσα και δεν έχει εξαλειφθεί από τα ελληνικά δρώμενα (...) η κοινή γνώμη από την πλευρά της διερωτάται πώς και για ποιο λόγο οι αρμόδιες κρατικές αρχές αφήνουν περιθώρια δράσης μικρών ή μεγάλων οργανώσεων (...) δεν μπορεί να κινούνται ελεύθερα και να δρουν χωρίς να θεωρούνται ύποπτοι εκνόμων ενεργειών» (ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα και η αλληλεγγύη (2010-09-23 00:00:00.0)
Εμβριθείς αναλύσεις με στόχο το λαϊκό κίνημα (2010-07-30 00:00:00.0)
Υπεκφυγές από τον υπουργό Εξωτερικών (2005-12-15 00:00:00.0)
Κατασκευάζοντας τον εχθρό (2003-09-11 00:00:00.0)
Μάρτυρες υπεράσπισης ή μάρτυρες δικαίωσης; (2003-06-13 00:00:00.0)
Αφελή επιχειρήματα (2001-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ