Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιορτάζουμε και ονειρευόμαστε

Ενα από τα δεκάδες τραπέζια στο αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ φιλοξενεί συντροφιά καλλιτεχνών και δημοσιογράφων
Ενα από τα δεκάδες τραπέζια στο αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ φιλοξενεί συντροφιά καλλιτεχνών και δημοσιογράφων
Ηταν ίσως η πιο ζωντανή συντροφιά. Η μεγάλη παρέα των ηθοποιών ξεχώριζε για το κέφι, την ευθυμία, και τα «πειράγματά» της. Η Ελένη Γερασιμίδου, βρισκόταν από νωρίς στο χώρο. «Σ' αυτές τις συγκεντρώσεις που καθιέρωσε το Κόμμα» μάς λέει «γλεντάμε, τραγουδάμε, λέμε και κάτι που ίσως δε μας δίνεται η ευκαιρία να το πούμε σε άλλους χώρους. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό και πάει πολύ στους κομμουνιστές και στην άποψή τους για τη ζωή». «Μ' αυτές τις βραδιές» προσθέτει η Κατερίνα Σουβλή «αποδεικνύουμε εμείς οι αριστεροί ότι ξέρουμε και να διασκεδάζουμε. Οχι μόνο να αγωνιζόμαστε».

Συγκινημένη η Αλέκα Παΐζη, χαρακτήρισε τη γιορταστική συγκέντρωση της Δευτέρας, ως «μια συνάντηση αγάπης και ελπίδας για καλύτερες μέρες, για δυνατότερους αγώνες» και ευχήθηκε «να μη χαθεί η αγάπη, το αίσθημα, η ποίηση». Στο διπλανό τραπέζι, ο Φοίβος Ταξιάρχης. «Πιστεύω», μας είπε «ότι αυτές οι ζεστές συναντήσεις προωθούν τις θέσεις του ΚΚΕ και την πολιτική του και δυναμώνουν την ευρύτερη συσπείρωση των αριστερών ανθρώπων. Εύχομαι να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα». Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Μαίρη Ραζή έδωσε «παρών» σε γιορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΕ, μετά από εκλογικές αναμετρήσεις. «Ηξερα ότι εδώ, σ' αυτή τη ζεστή αγκαλιά, θα περάσω καλά. Αισθάνομαι σαν να είμαι με την οικογένειά μου. Η βραδιά αυτή προσφέρει τη δυνατότητα να δεις μια άλλη διάσταση των ανθρώπων που σε συνδέουν κοινοί αγώνες, κοινά προβλήματα».

«Μετά από μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση», μας είπε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Ανδρέας Βαρούχας, βρισκόμαστε σ' αυτόν τον υπέροχο χώρο, για να πιούμε όλοι μαζί ένα ποτήρι κρασί. Να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε. Αλλωστε, είμαστε άνθρωποι που ξέρουμε να χαιρόμαστε, να επικοινωνούμε, να γελάμε, έχουμε και χιούμορ. Από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, έχουν έρθει εδώ σήμερα και πολλοί νέοι ηθοποιοί. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Το αποψινό μας τραγούδι, θα μας συντροφεύει στους αγώνες που έπονται». Δίπλα του, η Καίτη Ιμπροχώρη, η οποία μας είπε: «Είμαι μέσα στο ΚΚΕ, ψηφίζω ΚΚΕ, πιστεύω στο ΚΚΕ. Είναι η μόνη δύναμη, η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή και μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στα πραγματικά και ουσιαστικά γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα. Από κει και πέρα, σήμερα απλά βρεθήκαμε και είναι καλό να βρισκόμαστε γιατί μέσα στο κέφι, τη διασκέδαση, λέμε και κάποια πράγματα τα οποία δε βρισκόμαστε για να τα πούμε. Η καθημερινότητα μας αποξενώνει».

«Ευχάριστη έκπληξη», χαρακτήρισε την προχτεσινή βραδιά η Σάσα Καστούρα, μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ. «Βρίσκομαι πρώτη φορά σε τέτοια εκδήλωση. Είμαστε ωραίοι άνθρωποι, ξέρουμε να γλεντάμε και να αγαπάμε τον κόσμο. Στο συνδικαλιστικό αγώνα βλέπουμε πόσο συνεπής και σωστή είναι η πολιτική των Κομμουνιστών. Γι' αυτό ο κλάδος μας, μας τίμησε με τόσους πολλούς αντιπροσώπους. Εύχομαι στο ΚΚΕ να ακουστεί ακόμα περισσότερο η φωνή του. Είναι ένα κόμμα που αγωνίζεται με συνέπεια, στους δύσκολους καιρούς που περάσαμε και στους ακόμα δυσκολότερους που έχουμε μπροστά μας». Στη μεγάλη συντροφιά των ηθοποιών και ο Γιώργος Γκίκας. «Είναι μεγάλη μου χαρά» μας είπε «που βρίσκομαι σ' αυτή την ξεχωριστή βραδιά. Μια βραδιά για να συζητήσουμε και να πιούμε ένα ποτήρι κρασί. Να ευχηθούμε ο αγώνας να είναι καρπερός και να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να υψώσουμε τη σημαία του αγώνα. Γιατί μόνο με αγώνες θα πάμε μπροστά, θα κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας. Ολοι μαζί, θα παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο, για το δικό μας αύριο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μας πότισε ροδόσταμο... (2010-07-23 00:00:00.0)
Γενέθλια στο Λυκαβηττό (2010-07-17 00:00:00.0)
Το γλέντησαν (2007-10-07 00:00:00.0)
Να 'ρθει αναστάσιμη μέρα για τους λαούς (2007-04-11 00:00:00.0)
Εις υγείαν (2000-09-24 00:00:00.0)
Μελαγχολία μέσα στην ομορφιά της θάλασσας (2000-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ