Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την αυτοπροστασία του πολίτη προτείνει ο Δαφέρμος

Την αδυναμία να προστατεύσει τον πολίτη η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παραδέχτηκε χτες ο πρόεδρος της Αρχής, Κ. Δαφέρμος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο πρόεδρος της Αρχής ουσιαστικά ζήτησε από τους ίδιους τους πολίτες να αυτοπροστατευτούν. «Ζούμε σε μια εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, είπε, όπου πρέπει να ξεχάσουμε τα παλαιά συστήματα του εμπορίου και πρέπει να προσέχουμε να προστατεύουμε την προσωπικότητά μας».

Πρόσθεσε ότι πολλές φορές οι εταιρίες με διάφορα τεχνάσματα πετυχαίνουν να αποσπούν πληροφορίες από τους πελάτες τους, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Ως παράδειγμα ο Κ. Δαφέρμος ανέφερε τις πιστωτικές κάρτες, όπου η ιδιοκτήτρια τράπεζα της πιστωτικής κάρτας σε κάποια υποσημείωση του συμβολαίου, ζητά από τον πελάτη να υπογράψει ότι της εκχωρεί το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τα προσωπικά του δεδομένα, με αποτέλεσμα να συναινεί ο ίδιος χωρίς να το γνωρίζει.

Επίσης, με αφορμή το προχτεσινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας ότι πωλούνται τα προσωπικά μας δεδομένα η Αρχή σε γραπτή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου της συγκεκριμένης δραστηριότητας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι πηγές από τις οποίες αντλήθηκαν τα συγκεκριμένα δεδομένα. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση τη νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του ατόμου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις. Τέλος, διευκρίνισε ότι όποιος επεξεργάζεται τέτοιου είδους προσωπικά δεδομένα πρέπει να ενημερώνει το άτομο, ζητώντας τη συγκατάθεσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ