Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Χρώματα» ελπίδας και αγώνα

Από τη χτεσινή βραδιά δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι εικαστικοί δημιουργοί. Παλιότεροι και νεότεροι, γλύπτες, ζωγράφοι, χαράκτες, αγιογράφοι, δήλωσαν παρών σ' αυτό το ξεχωριστό γιορτινό σάλπισμα. Μαζί στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Μαζί στις διεκδικήσεις για τη λύση των σοβαρών και χρόνια άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εικαστικοί στη χώρα μας. Μαζί και στη γιορτή που διοργάνωσε το Κόμμα που συμπορεύτηκαν και σημάδεψε με το κόκκινο το χρωστήρα και τη σμίλη τους.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός», μας είπε ο πρόεδρος του Τμήματος Συντήρησης των ΤΕΙ Αθήνας, Κυριάκος Ρόκκος. «Μαζευόμαστε και εκτός των αγωνιστικών επάλξεων. Μαζευόμαστε όλοι μαζί, και χαίρομαι πάρα πολύ. Ενα ποτήρι κρασί, μετά από μια δύσκολη αναμέτρηση και μια αγωνιστική συνέχεια που ανοίγεται μπροστά μας». Δίπλα του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Μιχάλης Παπαδάκης. «Είναι μια καλή πρωτοβουλία. Είναι καλό να βρισκόμαστε και να συζητάμε. Το ΚΚΕ έχει στηρίξει τους εικαστικούς δημιουργούς και τους αγώνες μας. Γι' αυτό και ανταποκρινόμαστε σήμερα στο κάλεσμά του. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι χρειάζεται μια ακόμα μεγαλύτερη επαφή με το πολιτικό υπόβαθρο των προβλημάτων». «Ως μία συνάντηση των φίλων και των συντρόφων μετά τη μάχη των εκλογών, όπου η ανθρώπινη διάσταση ξεπερνάει τις τυπικές πολιτικές τοποθετήσεις» χαρακτήρισε τη χτεσινή βραδιά ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων των Εικαστικών, Χαράλαμπος Δαραδήμος. Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι και η βαθύτερη πολιτική ουσία των ανθρωπίνων σχέσεων. Γιατί, χωρίς αυτές η πολιτική ως εποικοδόμημα φαντάζει ένα κενό. Μ' αυτές τις σχέσεις που αναπτύσσονται μπορεί πραγματικά να φτάσει, μέσα από τη συζήτηση, μέσα από τη γνωριμία, η σκέψη σε βαθύτερα επίπεδα και να αποκτήσει πολιτικό βάθος. Οι αγώνες είναι μπροστά».

Από τη μεγάλη συντροφιά των εικαστικών καλλιτεχνών, δεν έλειπε και ο Γιώργος Φαρσακίδης. Συγκινημένος από τη χτεσινή ζεστή και γιορταστική ατμόσφαιρα, μας είπε: «Νομίζω ότι τέτοιες εκδηλώσεις βοηθάνε. Πέρα από τη γνωριμία μεταξύ ανθρώπων που ίσως δύσκολα θα τους δινόταν μια ευκαιρία να γνωριστούν, παρεμβάλλεται και το στοιχείο του χώρου. Η συνάντηση "υπό τη σκεπή του Κόμματος" τους ενώνει και συναισθηματικά - ίσως περισσότερο συναισθηματικά - παρά τις επιμέρους ιδεολογικές διαφορές που ίσως να υπάρχουν. Και είναι σημαντικό να συμβαίνει αυτό σε μια στιγμή που το Κόμμα επιδιώκει τέτοιες συνευρέσεις σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά σήμερα νιώθω ακόμη καλύτερα από προηγούμενες ανάλογες εκδηλώσεις, επειδή συνέπεσε με την έκθεσή μου. Και με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όλο το κόσμο για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξε σε αυτή τη δουλιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα συμμετοχής στην εικαστική έκθεση σύγχρονου έργου στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (2024-07-17 00:00:00.0)
Εργα μαθητών ενάντια στο φασισμό (2014-11-19 00:00:00.0)
Πολύπλευρος δημιουργός, σπουδαίος άνθρωπος (2009-02-08 00:00:00.0)
"Λέσχη" δημιουργίας (1998-09-12 00:00:00.0)
Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα (1998-05-21 00:00:00.0)
Γιατί "Μήλον της Εριδος"; (1998-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ