Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΘΕΑ
Κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα του Ναυτικού Ομίλου

Την άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων που ανήγειρε παράνομα ο Ναυτικός Ομιλος της Αμφιθέας στην παραλιακή περιοχή από το Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα παράνομα κτίσματα είναι μια ξύλινη προβλήτα 166 μέτρων, σιδηρο-ξυλοκατασκευή με βάση από μπετόν 49 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι σκεπασμένη από ελενίτ και τζαμαρία, στέγαστρο από λαμαρίνα επιφάνειας 24,5 τετραγωνικών μέτρων και στέγαστρο στηριγμένο σε κολόνες επιφάνειας 22,6 τετραγωνικών μέτρων. Οι κατασκευές αυτές βρίσκονται στον αιγιαλό, αλλά και μέσα στη θάλασσα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πειραιά πριν τρία χρόνια εξέδωσαν πρωτόκολλο κατεδάφισης για τα αυθαίρετα κτίσματα και ο Ναυτικός Ομιλος Αμφιθέας προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της πράξης κατεδάφισης.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμό 2048/2000 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή με το αιτιολογικό ότι «η διοίκηση έχει δέσμια αρμοδιότητα να διατάξει την κατεδάφισή της», όταν διαπιστωθεί ότι οι κατασκευές είναι αυθαίρετες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ