Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάτρητος ο διαγωνισμός για τους ιππόδρομους

Καταγγελίες που στην ουσία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο διαγωνισμός που διεξάγει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), για την κατασκευή δύο νέων ιπποδρόμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου στο Φάληρο, καθώς και τη διεξαγωγή και εκμετάλλευση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, είναι «στημένος», διατύπωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Κ. Τσολακάκης, εκπρόσωπος της εταιρίας «Christina Ink», η οποία αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εκπροσώπου της εταιρίας, ο Τρ. Κουταλίδης (το δικηγορικό γραφείο του οποίου συμμετείχε ως νομικός σύμβουλος στον χρηματοοικονομικό σύμβουλο «Charterhouse Bank Limited» που προσλήφθηκε από τον ΟΔΙΕ για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού) είναι μέλος του ΔΣ εταιρίας που συμμετέχει στο διαγωνισμό και είναι μία από τις πέντε προεπιλεγείσες κοινοπραξίες για τη Β` φάση.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας ζήτησε χτες τη διακοπή του διαγωνισμού επειδή εκκρεμούν τρεις μηνύσεις που έχει υποβάλει κατά της διοίκησης του ΟΔΙΕ και του χρηματοοικονομικού συμβούλου, ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού, ο οποίος - όπως είπε - μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 51 ημερών. Ακόμα, ο Κ. Τσολακάκης ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, λόγω των καταγγελιών που διατυπώνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εκπροσώπου της «Christina Ink»:

  • Μεταξύ των 12 ενδιαφερομένων ομίλων για το διαγωνισμό περιλαμβάνεται η κοινοπραξία με την ονομασία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», στην οποία συμμετέχει η εταιρία με την επωνυμία «ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ». Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ έχει ως κύριο μέτοχο, κάτοχο του 46,6% των μετοχών της, τον Σωκράτη Κόκκαλη.
  • Οι κύριοι μέτοχοι και τα μέλη του ΔΣ της ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ συμμετέχουν και σε εταιρίες με τις ανωτέρω ιδιότητες και συγκεκριμένα: α) Στην εταιρία ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ Α.Ε. ο κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης στις 31.7.1999 εμφανίζεται ο ίδιος ως κάτοχος ποσοστού 18,21% του συνόλου των μετοχών της, παράλληλα, δε, είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, η τριετής θητεία του οποίου λήγει την 30.6.2001. Στο ΔΣ της εταιρίας αυτής έχει τη θέση του μέλους ο κ. Τρύφων Κουταλίδης. β) Στην εταιρία ΙΝΤΡΑΠΑΡ ΑΕ ο κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης στις 30.6.1999 εμφανίζεται ο ίδιος ως κάτοχος ποσοστού 90% του συνόλου των μετοχών της, παράλληλα, δε, είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, η πενταετής θητεία του οποίου λήγει την 20.7.2000. Στο ΔΣ της εταιρίας αυτής έχει τη θέση του μέλους ο κ. Τρύφων Κουταλίδης. Επιπλέον, η εταιρία ΙΝΤΡΑΠΑΡ ΑΕ έχει άμεση συνεργασία με την εταιρία ΓΕΚ ΑΕ, αφού μεταξύ άλλων προσφάτως εξαγόρασαν, από κοινού, την εταιρία ΚΕΚΡΟΨ ΑΕ με ποσοστό συμμετοχής στην ως άνω εξαγορά η μεν πρώτη (ΙΝΤΡΑΠΑΡ ΑΕ) 66,6%, η δε δεύτερη (ΓΕΚ ΑΕ) το υπόλοιπο 33,3%. Η εταιρία ΓΕΚ ΑΕ συμμετέχει επίσης στον ως άνω διαγωνισμό του ΟΔΙΕ, μέσω του ομίλου «ΔΡΟΜΕΑΣ».

Να σημειώσουμε ότι από το Γενάρη του 2000 η «Charterhouse Bank Limited» διέκοψε τη συνεργασία της με το Δικηγορικό Γραφείο του Τρ. Κουταλίδη, υπό την πίεση αυτών των καταγγελιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ