Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Τραγουδάμε, ονειρευόμαστε, αγωνιζόμαστε

Με την αφιλοκερδή συμμετοχή των Δ. Μητροπάνου, Θ. Μικρούτσικου, Β. Παπακωνσταντίνου και Γ. Λάρδη πραγματοποιήθηκε  στην κεντρική πλατεία συναυλία διαμαρτυρίας για τα σεισμόπληκτα σχολεία

Στο Μενίδι - στο Δήμο «εθνικής προτεραιότητας» για την κυβέρνηση - η έλλειψη σχολικής στέγης, οι διπλοβάρδιες, τα ανήλιαγα νηπιαγωγεία που θυμίζουν κελιά και όχι σχολικούς χώρους όπου διαμορφώνεται η παιδική ψυχή και προσωπικότητα, είναι η σκληρή πραγματικότητα για χιλιάδες μικρούς μαθητές και επιδεινώθηκε ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό σεισμό. Εκεί προχτές το βράδυ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ακριβώς ξέρουν να αγωνίζονται και να απαιτούν την άμεση λύση των προβλημάτων, διοργάνωσαν μια ξεχωριστή βραδιά για το λαό του Μενιδίου.

Με σύνθημα «φτάνει πια η κοροϊδία. Θέλουμε ανθρώπινα δημόσια σχολεία», εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, ο λαός του Μενιδίου, ένωσαν προχτές το βράδυ στην κεντρική πλατεία Μενιδίου, τις φωνές διαμαρτυρίας τους και τραγούδησαν, συμμετέχοντας μαζικά στη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μενιδίου «Ο Σωκράτης», με τη συμπαράσταση και την οικονομική ενίσχυση της ΔΟΕ, του Δήμου Αχαρνών και της δημοτικής ραδιοφωνίας Ανω Λιοσίων «Ξένιος FM». Μια ξεχωριστή διαμαρτυρία, που έντυσαν μουσικά οι μεγάλοι καλλιτέχνες και μουσικοί Δημήτρης Μητροπάνος, Θάνος Μικρούτσικος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Λάρδης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών αφιλοκερδώς.

«Ο νέος υπουργός Παιδείας, μας μίλησε για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στα σχολεία, για ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε κάθε μαθητή, για σύνδεση με το Ιντερνετ κάθε σχολείου μέχρι το 2001, για σχολικές βιβλιοθήκες και πολλαπλό βιβλίο και εμείς καταλάβαμε, ομολογουμένως χωρίς δυσκολία, ότι μας εμπαίζει», τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Θαν. Ευθυμίου. Οπως εξήγησε δύο νηπιαγωγεία το 10ο και 18ο στεγάζονται στα παραπήγματα του καταυλισμού του Αγίου Πέτρου. Το 7ο Δημοτικό Σχολείο - αχούρι και το 7ο Νηπιαγωγείο στο οποίο λειτουργεί και τμήμα για νήπια με ειδικές ανάγκες. Το 19ο Δημοτικό Σχολείο πρώην άσυλο ανιάτων. Το 14ο Δημοτικό Σχολείο, το 15ο Νηπιαγωγείο, το 3ο, το 19ο και τα λοιπά «αποτελούν ντροπή για εκείνους που ψευδολογούν ασύστολα, για κείνους που κόπτονται δήθεν για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης», επισήμανε.

«Εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών σας, που προερχόμαστε και οι ίδιοι από εργατικές οικογένειες, υποσχόμαστε ότι δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και στα μελαγχολικά μάτια των μικρών μαθητών μας θα υποδεικνύουμε τον πραγματικό ένοχο, που τα αναγκάζει να φοιτούν σ' αυτά τα άθλια σχολεία του Δήμου μας», τόνισε, ενώ κάλεσε όλο το λαό του Μενιδίου να αγωνιστεί για ένα άλλο σχολείο, μια διαφορετική εκπαίδευση και παιδεία, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. «Ολοι μαζί τώρα, πριν είναι πολύ αργά. Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και μας χρειάζονται όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Ερμηνεύοντας τη «Ρόζα» και το «Ναρκοπέδιο» ανέβηκε στη σκηνή ο Δημ. Μητροπάνος έχοντας μαζί του τον Θάνο Μικρούτσικο. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεσηκώνοντας το πλήθος τραγουδώντας, έχοντας συντροφιά του τον Θ. Μικρούτσικο, σε παλιές επιτυχίες.

«Γνωρίζει το κράτος πολύ καλά, όπως και εμείς το ξέραμε, ότι και πριν από το σεισμό τα σχολεία είχαν ραγίσει από το εκπαιδευτικό του σύστημα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε "δε θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη"», είπε κλείνοντας το μουσικό του πρόγραμμα ο Β. Παπακωνσταντίνου.

Με παρέα την κιθάρα του στη συνέχεια ο Γιάννης Λάρδης ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, αλλά και άλλα τραγούδια, που χάραξαν τη μουσική ιστορία του τόπου. «Παιδιά, καλή επιτυχία στους αγώνες σας και εμείς πάντα δίπλα σας», ήταν η ευχή και η υπόσχεση που δόθηκε από τον Γ. Λάρδη, κλείνοντας τη συναυλία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η απόφαση για συγχωνεύσεις σχολείων (2024-08-13 00:00:00.0)
Χρειάζονται νέα σχολεία (2015-02-13 00:00:00.0)
«Τραγουδάμε για την Παιδεία» (2009-10-09 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης (2003-09-26 00:00:00.0)
Συναυλία διαμαρτυρίας στο Μενίδι (2000-06-11 00:00:00.0)
Ζητείται κτίριο! (1999-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ