Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Στο «σκαμνί» να κάτσει η εργοδοσία

Σήμερα η συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου συζητείται η νέα αγωγή σε βάρος του πολύμηνου αγώνα τους. Παράνομη κρίθηκε ξανά η απεργία στο ΛΗΤΩ του Πειραιά

Από την προχτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της «Σόφτεξ» έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από την προχτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της «Σόφτεξ» έξω από το υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου σήμερα το πρωί αναμένεται να εκδικαστεί η δεύτερη αγωγή της εργοδοσίας με αίτημα να κριθούν οι κινητοποιήσεις τους παράνομες και καταχρηστικές, πραγματοποιούν, στις 9.30 π.μ., οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ. Η προσφυγή της εργοδοσίας αντανακλά τη μανία της να κάμψει τον αγώνα που συνεχίζουν ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους οι εργαζόμενοι εδώ και δυόμισι μήνες, για να αποτρέψουν τα αντεργατικά σχέδια της ΜΠΟΛΤΟΝ ΓΚΡΟΥΠ.

Εκτός από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, η εργοδοσία απαντά στους εργατικούς αγώνες και με «λοκ άουτ» σε τμήματα της επιχείρησης, απειλώντας παράλληλα με νέες απολύσεις, σε περίπτωση που το σωματείο δε συμμορφωθεί με τις αντιδραστικές αξιώσεις της. Οι εργαζόμενοι απαντούν με νέες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας, σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Μετά την πρώτη δικαστική προσφυγή της εργοδοσίας, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι με απόφαση του δικαστηρίου απαγόρευε κινητοποιήσεις με ανάλογα αιτήματα και μορφή, στήνοντας ουσιαστικά στο απόσπασμα τις εργατικές κινητοποιήσεις και την απεργιακή διεκδίκηση των αιτημάτων που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το «δις εξαμαρτείν» στα ΛΗΤΩ

Στο ίδιο μήκος κύματος, η δικαιοσύνη έκρινε χτες για δεύτερη συνεχή φορά παράνομες τις κινητοποιήσεις που κήρυξε ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Σταματίνας Στριλάκου στο κατάστημα βρεφικών ειδών ΛΗΤΩ, από όπου και απολύθηκε, αναγνωρίζοντας παράλληλα (με μεγάλη δόση υποκρισίας) ότι η απόλυσή της... «ενέχει καταχρηστικότητα».

Και αυτή η απόφαση καταδεικνύει πως κύριος στόχος είναι να τρομοκρατηθούν και καμφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όχι μόνο στο κατάστημα ΛΗΤΩ, αλλά γενικά σε κάθε αγωνιστική διεκδικητική προσπάθεια από την πλευρά των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία.

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες μετά από έκτακτη συνεδρίαση, σημειώνει πως αν στο αμέσως επόμενο διάστημα η εργοδοσία του ΛΗΤΩ δεν προχωρήσει στην επαναπρόσληψη της Στ. Στριλάκου οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με πανελλαδικό συντονισμό σε όλα τα καταστήματα της επιχείρησης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση και για την αντίστοιχη αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία σε βάρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά τις στάσεις εργασίας που κήρυξε την Τρίτη και την Τετάρτη στο κατάστημα ΛΗΤΩ της πόλης για το ζήτημα της απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ