Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Φαιδρά επιχειρήματα για τις προκλητικές εξαιρέσεις

«Μπαλάκι» οι εργαζόμενοι και για τα άλλα αιτήματά τους

Στη μη καταβολή του εποχιακού επιδόματος σε περισσότερους από 500 εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργάτες μουσουλμάνοι από τη Θράκη, εμμένει η κυβέρνηση μετά και τη συνάντηση που είχε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία των προεδρείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με τον υφυπουργό Εργασίας, Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Ο τελευταίος, με το φαιδρό επιχείρημα ότι όσοι έχουν εργαστεί στο εξωτερικό δε δικαιούνται το επίδομα, ουσιαστικά αφήνει εκτός όσους δουλεύουν στη Ζώνη κι ορισμένες φορές αναγκάζονται να ξενιτευτούν (στα συνεργεία Ελλήνων εργολάβων) για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο, ώστε να συντηρήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Αρνητική ήταν και η στάση του υφυπουργού αναφορικά με την τακτική επιδότηση των ανέργων της Ζώνης, τόσο για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται όσο και για το χρηματικό ύψος της. Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό κι ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους που είναι πάνω από 55 χρονών, καμιά απάντηση δε δόθηκε. Μάλιστα, τόσο ο Π. Παναγιωτόπουλος όσο κι ο Γερ. Γιακουμάτος, για το συγκεκριμένο θέμα, δηλώνουν με τον τρόπο τους αναρμόδιοι, καθώς ο ένας πετάει το... μπαλάκι στον άλλον, με τον πρώτο να παραπέμπει τους συνδικαλιστές στον υφυπουργό του και τον τελευταίο να δηλώνει πως η πρώτη ευθύνη ανήκει στον υπουργό Π. Παναγιωτόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ