Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ
Απεργιακά πυροτεχνήματα από την πλειοψηφία

Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας στις 9 Μάρτη κάλεσε τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΤΑ

Την απόφαση να κηρύξουν απεργία στις 9 του Μάρτη με το γνωστό συμβιβασμένο πλαίσιο αιτημάτων, που ουσιαστικά διευκολύνει την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών, πήραν από κοινού ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ). Η ΔΑΚΕ, για κομματικές σκοπιμότητες, δεν ψήφισε την απόφαση. Από την πλευρά τους, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ, κατήγγειλαν το εκφυλιστικό πλαίσιο της πλειοψηφίας και κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία, στο πλαίσιό της, δεν κάνει καμιά αναφορά για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και αρκείται στη διεκδίκηση επιδομάτων. Επίσης, σαν γνήσιοι διαχειριστές, ζητούν απλώς τη βελτίωση του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ο οποίος προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση κοινωνικών τομέων και υπηρεσιών, επιβάλλει την τοπική φορολογία, μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επιχειρηματία και συμβάλλει στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ κατήγγειλαν το ρόλο της συμβιβασμένης πλειοψηφίας. Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εμπιστευτούν σε αυτές τις πλειοψηφίες την οργάνωση του αγώνα τους και ότι είναι ανάγκη να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας, με προοπτική την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Να υιοθετήσουν και να διεκδικήσουν το ταξικό αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ όπως 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, όχι στο νέο Κώδικα και άλλα.

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν, άλλωστε, και η πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ ΟΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο για 48ωρη απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Φλεβάρη και αξιοποίηση όλων των μορφών αγωνιστικής δράσης για την καλύτερη προετοιμασία της. Πρόταση που φυσικά απέρριψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία και στην πανελλαδική σύσκεψη των Σωματείων του κλάδου που προηγήθηκε του Γενικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ