Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΑΑ
Αθώο το «λάθος»;

Σε λάθος μνεία των νόμων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - την οποία μάλιστα δήλωσε πως δε θα δεχτεί - απέδωσε, απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ», ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, το πρόβλημα που προέκυψε με τα ασφαλιστικά θέματα των εργαζομένων στα εποπτευόμενα απ' τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών ΝΠΔΔ.

Το πρόβλημα προέκυψε από έγγραφη απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Μισθών και Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ημερομηνία 12.12.2005 σε ερώτηση της διοίκησης του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ). Η παραπάνω Διεύθυνση, κάνοντας συνδυασμό των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και ορισμένων ρυθμίσεων του νόμου για το δημόσιο σύστημα Υγείας που ψήφισε η ΝΔ (3329/2005), αποφάνθηκε ότι το προσωπικό των ΔΥΠΕ και όλων των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτές, ανάμεσά τους και οι υπάλληλοι του ΕΙΑΑ, από τη δημοσίευση του 3329/2005 υπάγεται στο κοινό συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ, γεγονός που θα σήμαινε ραγδαία υποβάθμιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Για λάθος μνεία των νόμων έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, που παραβρέθηκε σε κοινή εκδήλωση με τον Νικ. Κακλαμάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ