Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολιτικές οι ευθύνες για το κλείσιμο

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το θέμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του Κόμματος Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρεται ότι η πρόταση της ΒΦΛ να μεταφέρει μέρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Καβάλας έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη διάσπαση των εργαζομένων. «Το κλείσιμο και αυτού του εργοστασίου -σημειώνουν οι βουλευτές - είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της ΕΕ (απελευθέρωση αγορών, ΚΑΠ, κ.ά.) και οδήγησαν σε συρρίκνωση τη λιπασματοβιομηχανία και την αγροτική παραγωγή προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, τραπεζών και των πολυεθνικών με τις αθρόες εισαγωγές.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι καταστροφικές για τη χώρα, για τους 600 εργαζόμενους και τους δεκάδες μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης που συνεργάζονται με το εργοστάσιο λιπασμάτων».

Και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «εάν θα παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση για να σταματήσει το κλείσιμο του εργοστασίου και να αναλάβει με κρατική ευθύνη τη συνέχιση της λειτουργίας του, την παραγωγή, διακίνηση και διάθεση εγχώριων, φθηνών και καλής ποιότητας λιπασμάτων για τους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ