Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Απροκάλυπτη παρέμβαση στις ΑΕΝ

«Ξήλωσε» τους εκλεγμένους συνδικαλιστές στον Ασπρόπυργο για να χειραγωγήσει το κίνημα

Την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να διορίσει εκπροσώπους σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου και να καταργήσει τους νόμιμα και με δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες εκλεγμένους εκπροσώπους των σπουδαστών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου.

«Η πράξη αυτή του ΥΕΝ - σημειώνεται στην ανακοίνωση - είναι αποκορύφωμα των μέχρι τώρα προσπαθειών του να χειραγωγήσει το σπουδαστικό κίνημα των ΑΕΝ και να προωθήσει εκφυλιστικές διαδικασίες και τακτικές. Θορυβημένο από την καθολική καταδίκη των σχεδίων του και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εκδηλωθεί, στοχεύει να διευκολύνει την πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης, παραδίδοντάς τη με νόμο που προωθεί στους ιδιώτες και στα δουλεμπορικά κυκλώματα».

Στη συνέχεια επισημαίνεται πως «στο πλαίσιο αυτό αξιοποιεί ομάδα καθηγητών, μεταξύ των οποίων το στέλεχος της ΝΔ και Διευθυντή Σπουδών των Πλοιάρχων κ. Μηνόγιαννη, γνωστό από το παρελθόν για τις τραμπούκικες και χυδαίες μεθόδους σε βάρος των σπουδαστών, ο οποίος χρησιμοποιεί μικρή ομάδα συναδέλφων μας που συναλλάσσονται μαζί τους και εμφανίζονται ως εκπρόσωποί μας. Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης ήταν η απόφαση για κατάληψη διαρκείας από τις 12 Δεκέμβρη 2005, στην οποία διαφώνησε η πλειοψηφία του ΔΣ, με σκοπό την απομαζικοποίηση και τον αποπροσανατολισμό των σπουδαστών. Η ίδια από το ΥΕΝ καθοδηγούμενη ομάδα προώθησε παρόμοιες εκφυλιστικές διαδικασίες και σε άλλες σχολές (Μακεδονίας, Κρήτης, Χίου)».

Καταλήγοντας το συνδικαλιστικό όργανο των Σπουδαστών τους καλεί «να περιφρουρήσουν το Σύλλογό μας, την ενότητα και το συντονισμό του σπουδαστικού κινήματος με τους ναυτεργάτες. Να περιφρουρήσουμε τους αγώνες μας, τον προσανατολισμό και τη μαζικότητά τους από τις τυχοδιωκτικές παρεμβάσεις του ΥΕΝ και της ομάδας του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ