Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εγιναν... συστάσεις στον εργολάβο

Την άμεση επαναπρόσληψη των 10 εργαζομένων - ανάμεσά τους και συνδικαλιστές - στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, που απολύθηκαν από υπηρεσία εργολάβου στην οποία εργάζονταν, ζήτησε χτες με Επίκαιρη Ερώτηση, που συζητήθηκε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, λέγοντας ότι «έγινε σύσταση» στον εργολάβο, προκειμένου να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Οσον αφορά στις απολύσεις συνδικαλιστών σημείωσε πως εφόσον η περίπτωση «εμπίπτει στο νόμο 1264 θα αναγκαστεί (σ.σ. ο εργολάβος) διά της δικαστικής οδού να τους επαναπροσλάβει». Τέλος, μέμφθηκε για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ για τις συνεχείς Επίκαιρες Ερωτήσεις που αφορούν εργασιακά θέματα μιλώντας για... βιασύνη (!).

Την επαναπρόσληψη του συνόλου των εργαζομένων απαίτησε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας αναφορικά με τις διώξεις συνδικαλιστών πως «αυτή η απόλυση έχει μέσα της και έναν πολιτικό χαρακτήρα, ότι μέσα στους απολυμένους υπάρχουν συνδικαλιστές», υπενθυμίζοντας ακόμη και τις διατάξεις του Συντάγματος για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ