Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με τις πλάτες της κυβέρνησης

Πλήρης κάλυψη στις διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων από την εργοδοσία, που εκφράζονται και με μαζικές απολύσεις στις επιχειρήσεις δίνει η κυβέρνηση. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χτες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα με αφορμή τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων επειδή συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του σωματείου τους, από τον μεγαλοεργολάβο Γ. Κούκια που δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θήβα.

Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος είπε απλώς ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου διαβίβασαν το φάκελο με τις καταγγελίες των απολυμένων στη δικαιοσύνη προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Εμμεσα έριξε το βάρος και στους ίδιους τους απολυμένους, λέγοντας ότι έπρεπε να καταγγείλουν τις πιέσεις που τους ασκούνταν πριν την απόλυσή τους και όχι μετά (!).

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, προκειμένου να μην ενοχλείται από κανέναν, δίνει δουλιές στους εργολάβους οι οποίοι προχωρούν σε απολύσεις, τρομοκρατία και σε εντατικοποίηση, κατήγγειλε στην παρέμβασή του ο Δ. Τσιόγκας. Οι εργαζόμενοι, είπε, έφτιαξαν σωματείο πριν ένα χρόνο, παρά την τρομοκρατία και η εργοδοσία σε αντίποινα απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους και προχωράει και σε νέες απολύσεις.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σε έλεγχο που έκανε η Επιθεώρηση Εργασίας διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω εργολάβος δεν έχει καν άδεια λειτουργίας της επιχείρησης και δεν τηρεί βιβλία αδειών και υπερωριών. «Η χώρα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και οι βιομήχανοι κάνουν ό,τι θέλουν με τις δικές σας πλάτες. Δώστε απάντηση, λύστε το πρόβλημα, ελέγξτε τον εργολάβο και κλείστε τον μέσα» κατέληξε ο Δ. Τσιόγκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ