Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Επιστροφή στην πραγματικότητα «Απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση εισφορών ζητά ο ΣΕΒ (...) την "ad hoc" κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις ή περιοχές που βρίσκονται σε κρίση και αντιμετωπίζουν μεγάλη ανεργία (...) τα αιτήματα που θέτουν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες» (από το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Μόνο ο σκύλος χορταίνει «Πρέπει να μπορούμε να είμαστε στην οικονομία όσο πιο φιλελεύθεροι γίνεται και ταυτόχρονα να αναπτύσσουμε πολιτικές αποτελεσματικής αναδιανομής του πλούτου υπέρ των οικονομικά αδυνάτων» (ο υπουργός Εργασίας στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Εκτός κι αν καταργήσουν τους... εργοδότες «Η πρόκληση για τα συνδικάτα είναι να αντιλαμβάνονται πώς λειτουργούν, επιβιώνουν, αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις σήμερα, να απαιτούν πλήρη ενημέρωση και να διαπραγματεύονται με τους εργοδότες, διεκδικώντας ταυτόχρονα από το κράτος επαρκή κοινωνική κάλυψη. Αν στις αναδιαρθρώσεις προβάλλουν μόνον αντίσταση, κινδυνεύουν να πολλαπλασιάσουν τις απώλειες» (η Ελίζα Παπαδάκη στα «ΝΕΑ»).

Κλώνοι της ίδιας μήτρας «Τι πιο εύκολο από τον στείρο και απλοϊκό λαϊκισμό; Και καλά να τον κάνει ανεξόδως ο κ. Καρατζαφέρης, "ψηφάκια" κυνηγά. Επιτρέπεται, όμως, να ακούγεται από δημοσιογραφικά χείλη, απευθυνόμενη προς πολίτες, η φράση "τώρα θα πληρώσετε αυτά που λέγατε για το ΠΑΣΟΚ"; (...) ας προσέξουμε λίγο, συνάδελφοι. Ο κυρ Χαράλαμπος του καφενείου "χτύπησε" πάλι με τηλεφώνημά του. "Βρε πατριώτη, τώρα κατάλαβα γιατί οι "αστέρες" συνάδελφοί σου έχουν φρουρούς. Για να τους προστατεύουν από τους... τηλεθεατές"! Τι να του απαντήσεις; Με δύο λέξεις απέδωσε την εικόνα της "Θεομηνίας"!» (ο Δημήτρης Καπράνος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ερμη πατρίδα «Στα χέρια της Αννας (Βίσσυ) η Ελλάδα...» (τίτλος στη «ΧΩΡΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ