Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο «πολύτιμος» αξιωματικός

Και το δημοσίευμα της «Καθημερινής» συνεχίζει: «Αμέσως μετά το τέλος των Αγώνων, το ΥΕΘΑ ζήτησε τη λήξη της απόσπασης του αξιωματικού του ΓΕΣ και την επιστροφή του στην οργανική του υπηρεσία. Κι αυτό, όπως αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου, για δύο λόγους: Ο πρώτος, και πιο βασικός, ήταν ότι το αντικείμενο είχε πλέον εκλείψει και συνεπώς η ύπαρξη της ομάδας δεν ήταν πλέον μόνον αναίτια, αλλά και επικίνδυνη. Ο δεύτερος ήταν ότι αξιωματικοί του ΓΕΣ είχαν παρακολουθήσει όλον αυτό τον καιρό τη δράση της ομάδας OLAF και ειδικά του συνάδελφού τους αξιωματικού και είχαν με ασφάλεια, όπως λένε οι πηγές, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκείνος ενεργούσε πολύ πέραν των αρμοδιοτήτων του. Ο στόχος ήταν λοιπόν να τον σταματήσουν το γρηγορότερο δυνατό και να τον απομακρύνουν.

Δεν τα κατάφεραν. Σύμφωνα με τις πιο πάνω πηγές, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και η ΕΥΠ αντέδρασαν στο σχετικό επίσημο αίτημα, λέγοντας ότι ο αξιωματικός τούς είναι "απαραίτητος" και ότι είναι ο "καλύτερος σε αυτήν τη δουλειά"...».

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε προχτές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς ουσιαστικά να διαψεύσει τα παραπάνω στοιχεία, σημειώνοντας μόνο ότι η ομάδα OLAF είχε αντικείμενο τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ