Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύρκος αδιόρθωτος...

Αν μη τι άλλο, είναι συνεπής στο αντι-ΚΚΕ μένος του ο Λ. Κύρκος. Προχτές στην εκπομπή του Γ. Μαλούχου στο ραδιόφωνο του «Σκάι», σχολιάζοντας την ταραγμένη περίοδο προ της δικτατορίας του 1967, εκτόξευσε από τα ερτζιανά όλο τον οπισθοδρομικό αντικομμουνισμό της «ανανέωσης»! Εκανε λόγο για «κομμουνιστικό κέντρο στο εξωτερικό που ...ήταν η μήτρα του κακού σε ό,τι αφορά στην αριστερά».

Απολαύστε την αιτιολόγησή του: «ενώ τα πράγματα έδειχναν ότι βαδίζαμε στην εκτροπή και κατά συνέπεια η ανάγκη για τη συσπείρωση των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων ήτανε στην ημερήσια διάταξη, το κέντρο έξω, το Πολιτικό Γραφείο, εξαπέλυσε το σύνθημα της ντε φάκτο ή ντε γιούρε αναγνώρισης του Κομμουνιστικού Κόμματος και ετοιμαζότανε να κάνει και άλλες ανοησίες τις οποίες δεν πρόλαβε. Δηλαδή να έρθουν με το αεροπλάνο και να παρουσιαστούν για να συλληφθούν οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος για να δώσουν έτσι την ευκαιρία στο να αναπτυχθεί ένα κίνημα για τη νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ηταν ασύλληπτης βλακείας αυτή η πολιτική. Και το αποτέλεσμα είναι ότι την ώρα που χρειάζονταν η μέγιστη συσπείρωση οι δημοκρατικές δυνάμεις, εννοώ όλου του φάσματος και της Ενωσης Κέντρου, βρισκότανε σε μια πλήρη αποδιοργάνωση και αντίθεση».

Αν ο Κύρκος ήθελε να είναι ακριβής με τα τότε πραγματικά γεγονότα, θα έπρεπε να πει:

1) Οτι οι του «εσωτερικού», όπως ο ίδιος, ήταν τόσο... μέσα στα πράγματα, σε αντίθεση όπως έλεγαν με τους «έξω», που ούτε καν είχαν αντιληφθεί πως επίκειται δικτατορία! Ετοιμάζονταν για τις εκλογές του Μάη 1967. Ο Ηλιού μάλιστα υποστήριζε, ότι είναι «μπλόφα» τα διαδιδόμενα περί δικτατορίας! «Μας δουλεύουν», υποστήριζε...

2) Η λεγόμενη «ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων» ήταν μια πρώτης τάξεως οπορτουνιστική γραμμή, που έφερε την ΕΔΑ (και το ΚΚΕ) στην ουρά του τότε «Κέντρου»!

3) Αυτό που διευκόλυνε την επιβολή της δικτατορίας, εξ αντικειμένου, ήταν η ανυπαρξία προετοιμασίας (ιδεολογικής και οργανωτικοπολιτικής). Προετοιμασία, ωστόσο, σήμαινε την ύπαρξη γερών οργανώσεων του ΚΚΕ, που δεν υπήρχαν! Σήμαινε οργάνωση της εργατικής τάξης, σήμαινε σχέδιο. Ολα αυτά απουσίαζαν.

4) Τέλος, ο χαρακτηρισμός ως βλακείας της θέσης για ντεφάκτο νομιμοποίηση του ΚΚΕ, είναι απόλυτα συνεπής με την άποψη και πάλη του Λ. Κύρκου, επί δεκαετίες, για να διαλυθεί το ΚΚΕ, για να μην υπάρχει τελικά ΚΚΕ.

Συνεπής σοσιαλδημοκράτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-06-27 00:00:00.0)
Αποχαιρετά τον παλαίμαχο κομμουνιστή Δημήτρη Πρωτοψάλτη (2022-02-05 00:00:00.0)
ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ (2016-05-12 00:00:00.0)
Συλλυπητήρια από την ΚΕ του ΚΚΕ (2010-09-29 00:00:00.0)
Σύγχρονος πατριωτισμός ο παλλαϊκός ξεσηκωμός (2010-04-22 00:00:00.0)
Για το δεξιό οπορτουνισμό (2008-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ